Alzheimer Nederland

Heb jij wel eens iemand met dementie ontmoet? Of misschien zelf een opa of oma met dementie? Dan kun jij je vast voorstellen dat deze ziekte veel impact kan hebben op het leven van mensen.
Om nog meer jongeren bewust te maken van dementie zijn we opzoek naar 8 jongeren uit het MBO en HBO onderwijs die ons kunnen adviseren over het jongerenprogramma van samen dementievriendelijk.

Waarom dementievriendelijk?
In Nederland leven ongeveer 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim 500.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Samen dementievriendelijk wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden wij voor allerlei groepen mensen de trainingen over omgaan met dementie, zo ook voor jongeren.

Het jongerenprogramma
In dit jongerenprogramma trekken we samen met radio DJ Frank van der Lende langs verschillende opleidingen op MBO scholen om te zorgen voor meer bewustwording over dementie. Het jongerenprogramma bestaat uit verschillende onderdelen zoals kick off events op scholen met gave activiteiten, gastlessen, lesmateriaal voor docenten en een online jongerentraining.

De jongerenadviesraad
Om ervoor te zorgen dat het programma goed aansluit op wat jongeren aanspreekt, zoeken wij jongeren die ons hierover kunnen adviseren. De adviesraad komt iedere maand samen op kantoor bij Alzheimer Nederland (naast het station in Amersfoort) en buigt zich iedere keer over een ander vraagstuk. Het kan ook zijn dat er af en toe een andere vraag vanuit de organisatie komt bijvoorbeeld over vrijwilligerswerk of geld inzamelen.

Spreekt dit jou aan? Meld je dan direct aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825!

Check voor meer info op onze website!