Selecteer een pagina

Vind jij het belangrijk dat jongeren mee kunnen praten over beslissingen die gemeenten nemen?  Ben jij geïnteresseerd in lokale inspraak en het leren om samen te werken met een gemeente? Voel jij je op je gemak in gesprek met beleidsadviseurs en begrijp jij hoe belangrijk het is dat gemeenten jongeren betrekken in besluitvorming? Dan zou jij wel eens degene kunnen zijn die wij zoeken!  Wij zoeken voor de periode september 2022- februari 2023 namelijk junior gemeente coaches die gemeenten gaan ondersteunen in hun werk- en leertraject van Democracy Reloading.

Wie zijn wij? 
Wij van Erasmus+ Jeugd en het Nederlands Jeugdinstituut organiseren het werk- en leertraject Democracy Reloading. Het doel van dit traject is dat gemeenten jongeren beter en structureler betrekken bij beleid. In dit traject krijgen beleidsadviseurs van 10 gemeenten training, coaching en advies terwijl zij bezig gaan met kleine experimenten in hun gemeente om echt aan de slag te gaan met het structureel verbeteren van jongereninspraak in hun gemeente. Walk the talk!

Wat kan jij doen? 
Geen jongerenparticipatie zonder jongeren in ons traject.  Daarom willen we tijdens dit traject samenwerken met een groepje jongeren die zich willen inzetten als een soort ‘junior gemeente coach’. In deze rol word je gekoppeld aan een gemeente waar je een-op-een contact mee zal hebben om mee te denken over hoe zij jongeren kunnen bereiken en betrekken. Enthousiast geworden en ben je tussen de 16 en 23 jaar? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825