Groningen is een prachtige provincie. Mensen wonen en werken er met trots en plezier. Door de aardbevingen en de trage afhandeling van de bevingsschade zou je dat haast vergeten. Daarom heeft Groningen geld gekregen om te (blijven) bouwen aan de toekomst. Dat doen we bij Nationaal Programma Groningen: werken aan een goede toekomst voor elke Groninger. Wij kunnen het geld geven aan ideeën en plannen die Groningen écht vooruit helpen.

De toekomst van Groningen is eigenlijk vooral de toekomst van de jongeren van Groningen. Daarom willen we graag jullie ideeën horen. Dat doen we bijvoorbeeld door de scholenchallenge “Wij hebben de toekomst” te organiseren. Scholieren en studenten uit het hele Noorden van het land bedenken daarin oplossingen voor de belangrijke vragen van deze tijd. Dit jaar ging het over energietransitie, volgend jaar over voeding. We beginnen met een hackathon en na 8-10 weken is er een finale in de vorm van een Dragon’s Den. Op onze site kan je er alles over lezen!

Om de challenge goed aan te laten sluiten bij middelbare scholen en MBO’s hebben we jouw hulp nodig! Heb jij ideeën hoe je het best opdrachten, workshops en een hackathon interessant maakt? En wat jongeren nodig hebben om een hackathon goed uit te kunnen voeren én hoe ze gemotiveerd raken om mooie prijzen te winnen? Meld je dan gauw aan! Van ongeveer half januari tot half juni zal jij met jouw inzichten deelnemen aan de opzet van de scholenchallenge! Je doet dit alleen, of met één of twee andere Jongerenambassadeurs. Je adviseert en organiseert en doet hiermee mooie en belangrijke skills op!

Dus, kom je uit de provincie Groningen en lijkt dit je leuk? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825!