Halt.

Halt is een organisatie die zich inzet voor jongeren. We willen jongeren een tweede kans bieden, maar ook sociaal weerbaarder maken, zodat ze een kansrijke toekomst tegemoet gaan. Dat doen we op veel verschillende manieren:

–         Met de Halt-interventie: zie video

–         Met voorlichtingen en spreekuren op scholen: we willen jongeren bewust maken van de keuzes die ze kunnen maken en hierover met hen in gesprek gaan. Ook willen            we ze de kans bieden te leren van hun fouten en ze recht te zetten, zonder grote nadelige gevolgen.

–         We zijn ook actief binnen de sport (voetbal) en in de wijk met jongeren: denk aan onze samenwerking met jongerenwerk.

Halt-medewerkers werken in heel het land. We hebben een hoofdkantoor in Utrecht waar we met beleid ook samen komen en samen met management, collega’s in het land en ons jongerenpanel bedenken hoe we ons werk voor jongeren beter kunnen doen.

Iedere jongere een kansrijke toekomst, dat is de missie van Halt!

 

Het project

Halt werkt samen met de KNVB om te onderzoeken wat we kunnen betekenen voor jonge supporters die in de problemen komen wegens hun gedrag voor, tijdens of na voetbalwedstrijden. Zoals je misschien weet is dit onderwerp vaker in het nieuws gekomen. Geweld komt helaas steeds vaker voor tijdens voetbalwedstrijden, maar daar kan jij wat aan doen!

Wij zitten met de volgende vraag: wat kan en moet Halt doen voor deze jongeren? Hoe kunnen we jongeren helpen om dit gedrag te voorkomen? Wie kan daar beter antwoord op geven dan jongeren zelf! We vinden het belangrijk dat jij als jongerenambassadeur je gaat richten op deze doelgroep: jonge voetbalsupporters.

Een project bij Jongerenambassadeurs duurt tussen de 4 a 6 maanden met een tijdsinvestering van 80 uur. Je bent dus ongeveer 2 tot 4 uur per week bezig, goed om te combineren naast school of werk!

 

Waarom jongerenambassadeur worden bij Halt?

  • Je krijgt veel ruimte voor je eigen inbreng. Je mag samen met andere jongerenambassadeurs het project vormgeven;
  • Je leert hoe een organisatie zoals Halt (met thema’s zoals veiligheid & psychologie) te werk gaat;
  • Je krijgt via Jongerenambassadeurs een vaste jongerencoach die jou begeleidt en je gaat helpen jouw kwaliteiten/talenten in te zetten;
  • Je helpt een maatschappelijke organisatie met jouw jongerenperspectief, dus je draagt echt je steentje bij aan de maatschappij.
  • Jongerenambassadeurs heeft een heel groot netwerk aan jongeren en we organiseren vaak ook meet-ups. Dus wil je nieuwe jongeren leren kennen en met hen samenwerken? Geef je dan op!

 

Wil jij ons helpen met jouw jongerenperspectief? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825

Check voor meer info op onze website.