Selecteer een pagina

De VGN

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is de branchevereniging voor organisaties die mensen met een beperking ondersteunen. VGN bestaat uit een bureau en 176 zorgorganisaties die professionele ondersteuning bieden aan mensen met een beperking en de gemeenschappen waarvan zij deel uitmaken.

Toekomstvisie

De VGN werkt vanuit een visie. Volgens het hart van deze visie, onze droom, heeft Nederland in 2030 een samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen. Een samenleving waarin zij een betekenisvol eigen leven kunnen leiden, ongeacht de zwaarte van hun beperking. De invulling van wat een betekenisvol leven is, zal heel verschillend zijn. In deze korte video wordt onze visie uitgelegd door middel van een persoonlijk verhaal.

En daar kan jij een heel mooie bijdragen in maken! Vet toch?

Jouw opdracht

Om deze visie te bereiken ontwikkelde VGN een nieuw concept: Lab 2030. Het doel van Lab 2030 is om samen met zorgorganisaties vanuit VGN naar praktische oplossingen te zoeken, waardoor mensen met een beperking een betekenis vol leven hebben en gewoon kunnen meedoen in de maatschappij. Bij lab 2030 staat doen centraal!

Tien zorgorganisaties gaan samen aan de slag rondom ├ę├ęn thema. Het volgende thema gaat over dagbesteding voor mensen met een intensieve zorgvraag. Te veel mensen met een intensieve zorgvraag zijn onzichtbaar in onze maatschappij. Zorgorganisaties zijn zoekende hoe ze voor deze groep vernieuwende activiteiten kunnen organiseren. En daar hebben ze jouw hulp hard bij nodig. We starten elke keer met een inspiratievolle kick-off waar je echt bij wil zijn!

We need you!

En hier is de stem van jongeren natuurlijk cruciaal in! Jongeren zijn de toekomst. Hoe eerder jongeren en mensen met een (intensieve) zorgvraag elkaar ontmoeten, hoe beter, is onze overtuiging. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je dagbestedingslocaties voor mensen met intensieve zorgvragen meer in verbinding brengen met jongeren? Bijvoorbeeld met scholen of jongeren in hun vrije tijd. Jongeren weten dat zelf natuurlijk het beste. Daarom willen we niet over maar met jongeren daarover in gesprek. We zouden het super vinden als jij hier onderzoek naar wil doen. De vorm waarin je jouw onderzoek presenteert, is helemaal aan jou.


Waarom zou jij jongerenambassadeur moeten worden bij VGN?

  • Persoonlijke aandacht en begeleiding van Sjors en jouw eigen jongerencoach.
  • Een veilige omgeving waarin je fouten mag (en zelfs moet!) maken
  • Alle ruimte om eigen idee├źn en creativiteit in te brengen
  • Verantwoordelijkheid om dingen zelf te doen (binnen jouw grenzen en mogelijkheden)
  • Bezoekjes aan gehandicaptenzorgorganisaties en unieke kijkjes achter de schermen
  • Je werkt nauw samen met andere jongeren

Lijkt het jou leuk om Jongerenambassadeur te worden bij VGN? En om echt verschil te maken in de levens van mensen met een beperking? Meld je dan direct aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825!

Check voor meer info op onze website!