Selecteer een pagina

Nederland heeft in 2030 een samenleving waarin iedereen kan meedoen, ongeacht of iemand een beperking heeft. Een samenleving waarin iedereen een betekenisvol leven kan leiden, ongeacht de zwaarte van een beperking. Dat is de droom van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). En jij kan meebouwen aan deze droom!

De VGN is er voor organisaties die mensen met een beperking ondersteunen. In een nieuw project Lab 2030 gaat de VGN medewerkers uit de gehandicaptenzorg ondersteunen. Het doel is om meer verbinding te creëren tussen mensen met en zonder beperking in de buurt van hun zorgorganisatie. De VGN begeleid dit proces waarin zorgorganisaties zélf aan de slag gaan om oplossingen te vinden voor hun eigen problemen in de buurt. En ze willen natuurlijk graag dat jongeren zoals jij meedenken! Want wat is een wijk zonder jongeren? Je vertegenwoordig de stem van jongeren en geeft advies over hoe zorgorganisaties verbinding kunnen creëren.

De vragen die centraal staan zijn; hoe organiseer je verbinding in de buurt? Wat kunnen de zorgorganisatie en buurtgenoten voor elkaar betekenen? Welke voordelen van verbinding met de buurt opleveren?

Niet alleen zoek je als jongerenambassadeur antwoord op deze vragen en geef je advies, ook mag je jouw ideeën in de praktijk brengen. Organiseer jij een activiteit waar iedereen uit de buurt samenkomt? Maak je een video waarin buurtgenoten zich aan elkaar voorstellen? Breng je meerdere groepen mensen samen bij de zorgorganisaties met een verbindende activiteit? Of heb jij een heel ander idee om verbinding te creëren? Nog beter!

Naast advies geven en activiteiten bedenken voor verbinding in de buurt, krijg je ook de kans om zorgorganisaties te bezoeken en te leren kennen. Daarnaast vorm je een leernetwerk met andere jongeren. Volop kansen om zélf te doen en te leren dus! Word jongerenambassadeur en laat iedereen meedoen in de buurt!

Nu al nieuwsgierig naar de droom van de VGN? Bekijk dan hier de video over Aïsha. Meer informatie over de VGN vind je hier. Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825