Het Zeeuws Archief is dé plek om meer te weten te komen over je stad, dorp of ver familielid in Zeeland. Omdat er zoveel archieven van overheden, bedrijven en particulieren bewaard en beheerd worden door het Zeeuws Archief, kunnen ze ook wel gezien worden als geheugen van Zeeland.

Waar vroeger altijd naar het archief toe gegaan moest worden om informatie in te zien, is nu ook steeds meer online te bekijken. Zo zijn oude boeken beschikbaar, en is er ook een beeldbank met zo’n 300.000 afbeeldingen! Ondanks al deze mogelijkheden gaan er nog maar weinig jongeren tussen de 15 en 25 jaar op onderzoek uit met behulp van het digitale archief. Daarom ben jij nodig!

Tussen december en februari zal je gemiddeld twee keer per maand een ochtend naar het archief gaan voor een bijeenkomst waar jij kunt meedenken over dit vraagstuk. Daarnaast ga je ook buiten de bijeenkomsten om onderzoeken hoe het Zeeuws Archief het beste hun dienstverlening kan laten werken door zelf op onderzoek uit te gaan aan de hand van het digitale archief en adviseer je hoe zij jongeren het best kunnen bereiken. Lijkt dit je leuk en kom je uit Zeeland? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825