Selecteer een pagina

Aan de slag met de Jongerenambassadeurs-toolkit!

Is mijn organisatie klaar voor een jongerenambassadeur? Hoe koppel ik Jongerenambassadeurs aan het reguliere onderwijsprogramma op mijn school? En hoe overtuig ik mijn collega’s? Voor al deze vragen en meer kun je nu terecht bij onze nieuwe toolkit! Hier vind je de tools die organisaties en onderwijsinstellingen helpen van Jongerenambassadeurs een succes te maken.

Organisaties ontvangen graag het advies van jongerenambassadeurs en scholen bieden hun leerlingen graag de kans om jongerenambassadeur te worden. Maar dat gaat niet altijd vanzelf! Hoewel veel jongeren zelf de weg naar hun droomplek weten te vinden, willen organisaties en onderwijsinstellingen ook graag hun steentje bijdragen. Om dit nog makkelijker te maken heeft Jongerenambassadeurs een toolkit ontwikkeld die hen op weg helpt!

Toolkit weet raad

Jongerenambassadeurs brengen hun visie in bij tal van organisaties, die allemaal hun eigen manier van werken hebben. De toolkit zet stapsgewijs op een rijtje hoe het jongerenambassadeurschap verloopt en welke begeleiding Jongerenambassadeurs biedt. Daarnaast biedt de toolkit handvatten om aan de slag te gaan: checklists, stappenplannen, presentaties, filmpjes en inspirerende voorbeelden! Want met een goede voorbereiding haal je als organisatie het meeste uit het advies van jongeren. De toolkit weet raad!

Leerlingen inspireren

Scholen kunnen Jongerenambassadeurs bij de leerlingen introduceren. Over de meerwaarde hiervan spreekt rector Remco Vogel (Maerlant Lyceum) in deze podcast. In de toolkit vinden leraren alles om invulling te geven aan Jongerenambassadeurs binnen het reguliere onderwijsprogramma. Daarnaast is er materiaal te vinden om leerlingen te inspireren om als jongerenambassadeur aan de slag te gaan, zoals presentaties, posters of brieven aan ouders.