Waar wil jij met jongeren over in gesprek?

Een frisse blik voor jouw organisatie!

Heeft jouw organisatie een brandende vraag over of voor jongeren? Ben je op zoek naar een vernieuwend perspectief vanuit een frisse, jonge blik? Zoek je naar dé oplossing om jongeren aan jouw organisatie te binden? Een jongerenambassadeur brengt een nieuw perspectief binnen jouw organisatie! Gericht advies dat direct in de praktijk toepasbaar is. In het hele land laten jongerenambassadeurs tussen de 12 en 30 jaar hun stem horen. Ze maken impact bij een ministerie, dierenasiel, museum of iets totaal anders. Jongerenambassadeurs zijn voor een periode van vier tot zes maanden verbonden aan jouw organisatie, ze lopen een dag mee, brengen hun ideeën in en geven advies over de vraag die jij aan hen voorlegt. 

Jongerenambassadeurs: stap voor stap!

Tijdens de kennismaking met één van onze jongerencoaches of communitymanagers vertellen we meer over ons project en bespreken we de mogelijkheden van Jongerenambassadeurs binnen jouw organisatie. Welke vragen spelen er binnen jouw organisatie? En hoe kunnen jongeren daar aan bijdragen? Ook verkennen we welke vorm een traject kan hebben, gaat er een individu aan de slag, een groepje of een panel. Benieuwd naar andere trajecten? Hier vind je onze huidige droomplekken waar we mee samenwerken. 

Na de kennismaking gaan we aan de slag met het werven van jongeren. Dat begint met een wervingstekst op onze droomplekken-pagina. In de wervingstekst wordt de organisatie geïntroduceerd en de adviesvraag uiteen gezet. Zo weten jongeren wat ze kunnen verwachten als ze aan de slag gaan bij jouw organisatie. Uiteraard delen we de adviesvraag ook op onze social media. Ook als organisatie ontvang je een communicatiepakket om jongeren uit jullie eigen netwerk aan te spreken. Denk aan de nieuwsbrief, website en social media. zo zorgen we er samen voor dat we enthousiaste jongeren vinden!

Tijdens het traject worden de jongeren begeleid door een van onze jongerencoaches. Maar ook voor de organisatie is de jongerencoach het aanspreekpunt. Samen met de jongerencoach wordt het traject uitgedacht, de invulling van de bijeenkomsten vastgesteld en de adviesvraag verder vorm gegeven. Tijdens het traject geeft de jongerencoach feedback, biedt een luisterend oor en checkt in bij de jongeren. Wanneer de jongerenambassadeurs of jullie als organisatie ergens tegenaan lopen, denkt de jongerencoach mee. 

De match is gevonden! Eén of meerdere jongerenambassadeurs gaan bij jullie organisatie aan de slag. In een periode van 4 tot 6 maanden heb je verschillende bijeenkomsten met de jongerenambassadeurs. Van brainstormsessies tot aan het bijwonen van vergaderingen. Ze vertellen hun ideeën, nemen ze een kijkje achter de schermen en geven antwoord op jouw vraag. 

Aan het eind presenteren de jongerenambassadeurs hun advies met een presentatie, een verslag, een vlog, ze organiseren een evenement of misschien hebben de jongerenambassadeurs wel een veel beter idee!  Alles is mogelijk, de jongeren hebben de ruimte om creatief aan de slag te gaan met het beantwoorden van jouw adviesvraag. De jongerenambassadeurs krijgen na afronding een officieel MDT-certificaat. 

 Na de eindpresentatie kijk je samen met de jongerencoach terug op het traject en evalueren we de afgelopen periode. Ook kijken we naar hoe het advies van de jongeren echt geïmplementeerd kan worden. Uiteraard blijven we in contact om je te ondersteunen om jongerenparticipatie duurzaam een plek te geven binnen jullie organisatie. 

Ervaringen in beeld!

In de video’s hiernaast vertellen jongerenambassadeurs Hedwich & Zayira over hun tijd bij de Kargadoor! Samen met een groepje Jongerenambassadeurs gaan ze nadenken over het programma van het cultureel en maatschappelijke podium. Ook zie je jongerenambassadeur Valérie, zij ging aan de slag bij European Solidarity Corps. Ze gaf advies over hoe zij jongeren kunnen bereiken, die iets moois willen doen voor hun omgeving. Jongerenambassadeur Adam is aan de slag gegaan bij RESU16. Hij mocht als jongerenambassadeur mee denken over duurzame energie en klimaatdoelen, advies geven en zelfs rond de tafel met het ministerie van volksgezondheid.

Klaar voor de kracht van jongeren?

Ben jij enthousiast geworden om jongeren een plek te bieden in jouw organisatie? Wil jij jongerenparticipatie ook op de kaart zetten? Neem contact met ons op! We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over de mogelijkheden. Mail naar info@jongerenambassadeurs.com, bel of stuur ons een appje op 06 1853 0825!