Ons laatste nieuws

Heb jij een leuk idee voor een gastblog? Laat het ons weten via info@jongerenambassadeurs.com!

Achter de Schermen bij de Politie

Een kijkje achter de schermen bij het jongerenpanel van de politie! In deze blog vertellen medewerkers en jongerenambassadeurs meer over hun ervaringen en welke waardevolle inzichten ze tot nu toe hebben opgedaan. 

Lees meer

Teamtalk: Margriet blaast haar uitgaansleven weer nieuw leven in!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Deze maand is communicatie- en communitymanager Margriet aan het woord. Na een drukke maand is Margriet blij om bij te komen en weer op te laden. Dit doet zij door haar uitgaansleven weer nieuw leven in te blazen!

Lees meer

Week van de Jongerenstem re-cap: wat je hebt gemist!

De tweede week van september was het eindelijk zo ver: De Week van de Jongerenstem. Jongeren vanuit heel Nederland kwamen online en offline bij elkaar om elkaar te ontmoeten en inspireren. Van een Meet-Up tot aan een workshop Public Speaking en als afsluiter: de Jongerenambassadeurs-Talk! In dit artikel geven we je een re-cap van de tofste momenten van de week.

Lees meer

Achter de Schermen bij ReShare Store en Halt

De Week van de Jongerenstem staat natuurlijk in het teken van jongerenparticipatie. Maar uiteindelijk moeten de jongeren ook ergens gehoord worden. Een uitgelezen kans om onze droomplekken in het zonnetje te zetten! In deze blog lees je meer over de ervaringen van onze droomplekken en waarom zij het zo belangrijk vinden dat jongeren in hun organisatie, en daarbuiten, gehoord worden.

Lees meer

Luister naar inspirerende sprekers tijdens de talk Praat toekomst met me!

Op vrijdagavond 17 september sluiten we de Week van de Jongerenstem af met een talk, Praat toekomst met me, in het maatschappelijk en cultureel centrum De Kargadoor in Utrecht. Tijdens de talk gaan we in gesprek met voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger Jahkini, lhbti+-activist Zeger en spokenword artiest Karim. We praten over hoe zij hun ambities waar hebben gemaakt en vorm geven aan hun eigen toekomst.

Lees meer

Gastblog: “Ik streef naar meer representatie binnen de politie!”

In een panel van 16 jongeren is Yasmine dit jaar gestart als jongerenambassadeur bij de politie. Het panel mag hun ongezouten mening geven over tal van zaken, van veiligheidsvraagstukken tot aan communicatie naar jongeren toe. In deze gastblog vertelt Yasmine meer over haar motivatie om jongerenambassadeur te worden bij de politie. 

Lees meer

Meld je aan voor de Week van de Jongerenstem!

Misschien heb je in de afgelopen tijd al enkele geheimzinnige stories op onze Instagram voorbij zien komen. In deze stories kondigden we aan dat we achter de schermen druk bezig waren met iets heel erg leuks. Eindelijk mogen we het verklappen: van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september organiseren wij de Week van de Jongerenstem!

Lees meer

Gastblog: “Ik kan met trots zeggen dat al mijn vrienden hebben gestemd!”

Hoewel de landelijke verkiezingen alweer twee maanden geleden plaatsvonden, laat een nieuw kabinet nog steeds op zich wachten. In de tussentijd kijken de elf Jongerenambassadeurs van het College van de Rechten van de Mens terug op hun eigen online campagne – onder de naam Jouw Stem Telt Ook– om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. En die hoge opkomst onder jongeren was daar!

Lees meer

Gastblog: Hoe zit het eigenlijk met… alcohol?

In de levens van veel (jong)volwassenen is alcohol niet weg te denken – maar is het eigenlijk wel zo normaal? Bij Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) zetten ze zich in voor een ander geluid en door middel van onderzoek en campagnes proberen ze mensen bewust te maken van de risico’s van alcoholgebruik. Jongerenambassadeurs Laila en Rosa doken ook in de materie over alcohol. In deze gastblog neemt Laila je mee.

Lees meer

Achter de schermen bij Schooldakrevolutie!

Stichting Schooldakrevolutie werkt aan een Nederland waarin alle kinderen leren op én over zonne-energie. Om nog meer scholen en leerlingen te bereiken en enthousiasmeren is Schooldakrevolutie op zoek naar een jongerenpanel. Als jongerenambassadeur adviseer je over de campagnes, voorlichting en andere thema’s die spelen binnen de stichting. Coördinator communicatie & educatie Anne Slabkoorn neemt je mee in het werk van Stichting Schooldakrevolutie, vertelt over hun missie en de mijlpaal die ze afgelopen week hebben bereikt!

Lees meer

Gastblog: “Door onze promotie hebben we het referendum gewonnen!”

De afgelopen maanden heeft jongerenambassadeur Denzel zijn handen uit de mouwen gestoken en zich ingezet voor SP Arnhem. Tijdens zijn jongerenambassadeurschap heeft hij zich gebogen over de social media en andere promotie om zo mensen aan te moedigen te stemmen voor een referendum. Lees meer over zijn ervaringen in deze gastblog!

Lees meer

Interview Locaal Amsterdam: “Ik had nog nooit van Jongerenambassadeurs gehoord, maar was meteen enthousiast!”

Jongerenvoorlichter Shilaf ging in gesprek met jongerenambassadeur Remco en Marijn van Locaal Amsterdam. Locaal Amsterdam richt zich specifiek op de groep starters. Voor deze groep is het op dit moment erg moeilijk om een huis te krijgen, bij veel huizen moet je namelijk enorm over de vraagprijs bieden om een kans te maken. Dit geld hebben starters simpelweg niet. Remco doet als jongerenambassadeur hierover onderzoek. Hij kreeg de mogelijkheid om een paar keer mee te helpen met een bezichtiging.

Lees meer

JA Meet-Up #2: ontmoet, leer & inspireer!

Het is weer tijd voor de community van Jongerenambassadeurs: de Meet-Up. Na het grote succes van onze eerste Meet-Up afgelopen februari komen we deze maand weer bij elkaar. Op woensdag 26 mei van 19:00 tot 20:30 uur vindt alweer onze tweede Meet-Up plaats en jij kan erbij zijn! Lees snel verder om alles te weten te komen over het programma van de avond.

Lees meer

Jongeren roepen nieuw kabinet op te investeren in MDT!

Jongeren roepen de Tweede Kamer en het nieuwe kabinet in een brief op de maatschappelijke diensttijd (MDT) niet te schrappen uit de Rijksbegroting. Het afgelopen jaar met COVID-maatregelen is voor alle Nederlanders een grote opgave geweest, niet in de laatste plaats voor jongeren. Thuis onderwijs, minder sociale contacten en mentale druk eisen hun tol. Daarom moeten we juist nú investeren in de veerkracht, betrokkenheid en kansen, aldus de jongeren. Zij roepen de politiek op de MDT te behouden.

Lees meer

Duo-interview: Maartje draagt het stokje over aan Anne-Marèl als jongerenambassadeur bij Amnesty Zwolle!

Als jongerenambassadeur bij Amnesty Zwolle kun je écht het verschil maken. Amnesty International is een organisatie die zich inzet voor mensenrechten. Naast een nationale afdeling, hebben ze lokale afdelingen in verschillende Nederlandse steden. Zwolle is daar één van. Hoewel de organisatie toegankelijk is voor zowel jong als oud, blijkt het toch lastig om jongeren te betrekken bij Amnesty Zwolle. Hoog tijd dat daar verandering in komt! Nadat Maartje zich een jaar lang heeft ingezet als jongerenambassadeur voor de organisatie– zowel online als offline – heeft ze het stokje overgedragen. Nu is jongerenambassadeur Anne-Marèl het nieuwe gezicht van Amnesty Zwolle. In dit duo-interview vertellen ze over hun ervaringen en vooruitzichten.

Lees meer

Slechtziend in coronatijd: hoe dan?

We hebben allemaal te maken met de coronamaatregelen: van jong tot oud. Afhankelijk van je financiële situatie, gezondheid of beperking kunnen de maatregelen echter nóg meer impact op je hebben. Met name voor mensen die blind of slechtziend zijn kan dit ingewikkeld zijn. Méér bewustwording is dus nodig. Jongerenambassadeur Lynn zet zich daar bij het Bartiméus voor in!

Lees meer

Lancering online campagne: #JouwStemTeltOok!

Het is maart en dat betekent: de verkiezingen komen eraan! In menig omgeving hét onderwerp van dit moment – als het niet gaat over de heropening van de kappers. Hoe denken jongeren eigenlijk over de politiek? Als we de verkiezingsopkomst van de afgelopen jaren moeten geloven, blijkt het toch lastig om jonge kiezers te motiveren om naar de stembus te gaan. Dat kan en mag enthousiaster! 11 Jongerenambassadeurs gingen van start bij het College voor de Rechten van de Mens en sloegen de handen ineen om de boodschap te verspreiden: #JouwStemTeltOok!

Lees meer

Gastblog: ‘Het is voor Halt heel waardevol om op deze manier de mening van jongeren te horen.’

Bij Jongerenambassadeurs zijn we trots dat we Stichting Halt onze partner mogen noemen. Niet alleen denken ze mee over de toekomst van ons project, maar Halt is ook een droomplek voor Jongerenambassadeurs. Inmiddels hebben ze al meerdere jongeren mogen verwelkomen en daar zijn we trots op! Beleidsadviseur van Halt Paulien Lensink vertelt over haar ervaring met Jongerenambassadeurs. 

Lees meer

Gastblog: ‘Bij Uitgeverij Malmberg werd ik écht serieus genomen!’

Jongerenambassadeur David mocht bij Uitgeverij Malmberg onderzoek doen naar de lesmethode van het vak Nederlands op de middelbare school. Want wat mist er in de lesstof en wat zouden scholieren willen leren van dit vak? Van onderzoek doen vanachter zijn eigen bureau tot het in gesprek gaan met een hoogleraar Vroegmoderne Nederlandse Letterkunde, David deed het allemaal! Uiteindelijk ligt er een mooi advies voor de Uitgeverij!

Lees meer

Interview met Jutta van het CBG en jongerenambassadeur Lindsay!

De afgelopen drie maanden ging het College ter Beoordeling voor Geneesmiddelen (CBG) in zee met een groep van maar liefst 17 jongerenambassadeurs. Ze dachten mee over compacte medicijninformatie, de website en de bijsluiter van de toekomst! We spraken begeleider Jutta en jongerenambassadeur Lindsay over hun ervaringen.

Lees meer

Gastblog: Van gecrashte computers tot een jongerenambassadeurschap

Dominique is één van onze Jongerenambassadeurs die haar opdrachten met enthousiasme aanpakt. Zo deed ze niet één, maar twee jongerenambassadeurschappen bij KBO-PCOB. In deze gastblog geeft ze een kijkje in haar ervaringen: van corona en een gecrashte computer tot YOLO-momenten en waardevolle gesprekken.

Lees meer

Jongerenambassadeurs wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Wat hebben we toch een bizar jaar achter de rug. De wereld ziet er totaal anders uit dan een jaar geleden. Wie had kunnen bedenken dat de anderhalve-meter-samenleving, mondkapjes en Zoom een groot onderdeel van ons leven zou zijn in 2020. Ook bij Jongerenambassadeurs veranderde er veel. Projecten werden uitgesteld en thuiswerken werd de norm. Maar gelukkig konden er ook veel dingen wél doorgaan en zagen we dit jaar hoe goed we ons ook kunnen aanpassen aan situaties. Met creatieve ideeën creëerden we verschillende mogelijkheden om jongeren alsnog hun stem te laten horen. Veel trajecten gingen online door, net als de starttrainingen en gastlessen.

Lees meer

Gastblog: ‘Ik begon de dag vermoeid en gespannen, maar eindigde vol energie en zelfvertrouwen.’

Vandaag is oud-jongerenambassadeur en jongerenvoorlichter Tycho aan het woord. Na een lange tijd van thuis zitten vol online lessen en meetings, mocht hij samen met de jongerencoaches en andere jongerenvoorlichters weer eens op pad. Samen kregen ze een training van Halt met de nodige tips en tricks om voor de klas te staan. Je leest meer over wat de jongerenvoorlichters precies gaan doen en wat ze tijdens de training hebben geleerd in deze gastblog. 

Lees meer

Tools voor de toekomst: tips & tricks voor je CV en netwerken!

Op zoek naar een baan, nieuwe studie of vrijwilligerswerk? Dat kan best een uitdaging zijn en misschien als een sprong in het diepe voelen. Zeker in deze tijd is dat niet makkelijk. Gelukkig denken wij met je mee en geven we je wat tips over je CV en netwerken. Hoe spring je tussen alle andere CV’s uit en wat moet erin staan? Ook vertellen we je wat netwerken inhoudt en hoe je het uitbreidt en inzet. Zo ben jij helemaal klaar om de wereld te veroveren en impact te maken!

Lees meer

Jongeren helpen ouderen met alternatieve invulling kerst!

Vandaag presenteerde een panel van acht jongerenambassadeurs hun advies aan seniorenorganisatie KBO-PCOB over een alternatieve kerst voor ouderen. De periode van kerst kan voor sommige ouderen een lastige en eenzame periode worden, zeker nu in tijden van corona. Daarom hebben de jongerenambassadeurs de afgelopen vijf weken hard gewerkt aan een advies over de vraag: hoe kunnen we de feestdagen en wintermaanden aangenamer maken voor ouderen? Vandaag presenteren zij hun ideeën, zoals de activiteitenbingo, aan KBO-PCOB directeur Marcel Sturkenboom.

Lees meer

Word jongerenambassadeur bij het bloemencorso!

Het is een jaar van uitdagingen en dat blijft het, dit betekent dat we ons continu aan nieuwe omstandigheden aanpassen. Ook wij moeten mee met de tijd, niet alleen de trainingen vinden online plaats, maar gelukkig kunnen ook veel Jongerenambassadeurs hun onderzoek online voortzetten. Een ander onderdeel van ons werk is het geven van gastlessen op onder andere middelbare scholen. Hoewel dit wat lastiger is door de maatregelen gaan wij niet bij de pakken neerzitten. De jongerencoaches hebben de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over de gastles van de toekomst!

Lees meer

Jongerenambassadeurs gaat met de tijd mee!

Het is een jaar van uitdagingen en dat blijft het, dit betekent dat we ons continu aan nieuwe omstandigheden aanpassen. Ook wij moeten mee met de tijd, niet alleen de trainingen vinden online plaats, maar gelukkig kunnen ook veel Jongerenambassadeurs hun onderzoek online voortzetten. Een ander onderdeel van ons werk is het geven van gastlessen op onder andere middelbare scholen. Hoewel dit wat lastiger is door de maatregelen gaan wij niet bij de pakken neerzitten. De jongerencoaches hebben de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over de gastles van de toekomst!

Lees meer

Nadenken over de bijsluiter van de toekomst!

Afgelopen maand begon een groep van 17 jongerenambassadeurs bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Met presentaties, brainstormsessies en opdrachten denken zij de komende maanden mee over bijsluiters en toegankelijke medicijninformatie.

Lees meer

Gastblog: ‘Zolang ik energie krijg van jongeren en we van elkaar kunnen leren ben ik blij’

Deze keer is Monique Dickhaut van de start-up No Waste Decoration aan het woord. No Waste Decoration helpt bij het inrichten van ruimtes op basis van hergebruik. Jongerenambassadeur Rebecca is begonnen met het opzetten van een marktonderzoek naar de mening van jongeren omtrent dit onderwerp. Om dit verder uit te werken zijn we nog op zoek naar een tweede Jongerenambassadeur. Word jij helemaal enthousiast van Monique haar verhaal, neem dan contact met ons op!

Lees meer

Nieuwe coronamaatregelen

Bij Jongerenambassadeurs is het ook even wennen met de nieuwe coronamaatregelen, we komen niet meer op kantoor en zien elkaar alleen nog online. Gelukkig kunnen we nog net zo hard doorgaan met werken en blijven de nieuwe jongeren, droomplekken en dus matches binnenstromen.

Lees meer

Jongeren willen grip op digitale identiteit!

Vandaag presenteerde een panel van dertien jongerenambassadeurs hun advies over welke rol de overheid moet spelen in de digitale identiteit van jongeren. De belangrijkste boodschap: jongeren willen meer weten over de kansen én risico’s van hun digitale identiteit. Staatssecretaris Knops van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam het rapport op het ministerie in ontvangst.

Lees meer

Troonrede 2020: oproep voor meer jongereninspraak!

Elke derde dinsdag van september op Prinsjesdag wordt de troonrede uitgesproken door de koning. Hierin deelt de regering haar plannen voor het komende jaar. Hoewel het dit jaar net even anders ging door de coronamaatregelen, was het een Prinsjesdag als vanouds; met hoedjes, het koffertje met de miljoenennota en de koning op een troon. Dit jaar werd er ook expliciet gesproken over de rol van jongeren in de samenleving. Je raadt het al; jongeren zijn onmisbaar!

Lees meer

Be the change: Advies voor en door jongeren bij het European Solidarity Corps

Vorige week ging een panel van jongerenambassadeurs van start bij het European Solidarity Corps. De komende weken buigen zij zich over een advies om jongeren tussen de 18 en 30 jaar die een tof project-idee hebben kennis te laten maken met de kansen van het European Solidarity Corps. We geven je een kijkje in hoe het ambassadeurschap van deze jongeren eruitziet!

Lees meer

Gastblog: ‘We leefden op tijdens onze gesprekken’

Ondanks de coronamaatregelen, zijn we bij Jongerenambassadeurs overtuigd dat jongeren nog steeds hun bijdrage kunnen leveren. Zo brachten we het project ‘Wijsheid aan de Lijn’ tot leven. Als jongere word je gematcht met een oudere en bel je wekelijks met elkaar. Het doel? Waardevolle verhalen verzamelen! In deze gastblog deelt jongerenambassadeur Suzanne haar ervaringen.

Lees meer

Gastblog: Humanity House: De reis van een vluchteling dichtbij

Wat kom er op je af als je leven ineens drastisch wordt omgegooid, omdat je moet vluchten uit je thuisland? Humanity House houdt zich bezig met de verhalen van vluchtelingen. Als jongerenambassadeurs hebben Sonya en Sharissha rondgelopen, meegedacht en meegeschreven bij deze droomplek. In deze gastblog lees je over hun ervaringen.

Lees meer

Welkom Team Jongerencoaches!

Na het positieve nieuws dat Jongerenambassadeurs de komende twee jaar doorgaat als officieel MDT-project, zijn we achter de schermen hard aan de slag gegaan met de uitbreiding van het project. Nog meer droomplekken voor nóg meer jongeren, dat vraagt om meer koppen bij elkaar te steken. Dat gaat onder andere het nieuwe team van jongerencoaches doen!

Lees meer

Zutphense jongeren: laat je horen!

Mark zet zich als jongerenambassadeur in voor zijn gemeente. Vorig jaar maakte hij een start om een jongerenraad op te zetten in Zutphen. Inmiddels liggen de plannen er. Nu nog een team van enthousiaste jongeren die de boodschap van Mark ook gaan...

Lees meer

Gezocht: communicatie- en communitymanager!

Gezocht: communicatie- en communitymanager! Ben jij klaar om jouw communicatie- en organisatieskills in te zetten zodat jongeren overal in Nederland hun stem kunnen laten horen? Dan ben jij onze nieuwe communicatie- en communitymanager! Bij Jongerenambassadeurs...

Lees meer

Vacature: Ben jij onze nieuwe jongerencoach?

Vacature: Ben jij onze nieuwe jongerencoach? Jongerenambassadeurs breidt uit! Wil jij jongeren helpen hun stem te laten horen? Jongerenambassadeurs laten overal in Nederland hun stem horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Daarbij...

Lees meer

Advies voor Rozet: meer dan een hangplek

Advies voor Rozet: meer dan een hangplek Jongerenambassadeurs Suzanne en Amber dachten de afgelopen maanden mee bij cultuurcentrum Rozet, gevestigd in het hart van de stad Arnhem. Nu Rozet langzamerhand haar deuren weer opent, betekent het dat ook jongeren zich weer...

Lees meer

Rutte vraagt om jongereninput voor coronacrisis

Rutte vraagt om jongereninput voor coronacrisis Tijdens de persconferentie van 19 mei besteedde minister-president Rutte speciaal aandacht aan jongeren. Naast de complimenten voor het houden aan de regels, benadrukte hij de onmiskenbare rol van jongeren in de...

Lees meer

Jongerenambassadeurs komen in actie tegen eenzaamheid!

Jongerenambassadeurs komen in actie tegen eenzaamheid! Coronatijd is een eenzame tijd, vooral voor ouderen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om mensen bij elkaar te brengen! Daarom slaan Jongerenambassadeurs en seniorenorganisatie KBO-PCOB de handen ineen om jong...

Lees meer

Je stem laten horen, hoe werkt dat?

Je stem laten horen, hoe werkt dat? Jongerenambassadeurs laten in heel Nederland hun stem horen: bij musea, bedrijven, ministeries, bibliotheken en noem maar op. Maar wat betekent dat eigenlijk, ‘je stem laten horen’, hoe doe je dat? Als jongerenambassadeur maak je...

Lees meer

Een digitaal eindadvies over jongeren en alcohol

Een digitaal eindadvies over jongeren en alcohol Twee duo’s jongerenambassadeurs gingen afgelopen zomer aan de slag bij STAP: Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid. Ilana, Mylou, Madelief en Milou dachten mee over een échte campagne. Corona-tijd vraagt om...

Lees meer

Gastblog: Gastlessen en advies voor Amnesty Arnhem

Gastblog: Gastlessen en advies voor Amnesty Arnhem Hoi! Wij zijn Dide (18), Femmie (16) en Minke (16) en wij zijn Jongerenambassadeurs! Wij zitten allemaal in HAVO 5 en dit laatste jaar van de middelbare school sluiten we o.a. af met een profielwerkstuk. Dit is een...

Lees meer

Aan de slag met de Jongerenambassadeurs-toolkit!

Aan de slag met de Jongerenambassadeurs-toolkit! Is mijn organisatie klaar voor een jongerenambassadeur? Hoe koppel ik Jongerenambassadeurs aan het reguliere onderwijsprogramma op mijn school? En hoe overtuig ik mijn collega’s? Voor al deze vragen en meer kun je nu...

Lees meer

Gastblog: Jongeren verenigen zich met ouderen!

Gastblog: Jongeren verenigen zich met ouderen! Ouderen zijn een waardevolle en kwetsbare doelgroep – dat merken we met name tijdens de huidige omstandigheden rondom het coronavirus. Voordat dit uitbrak, zetten jongerenambassadeurs Stan en Mats zich in voor de...

Lees meer

Online jongerenambassadeur: Tips & tricks!

Online jongerenambassadeur: Tips & tricks! Het is heel belangrijk dat de maatregelen die van kracht zijn om verspreiding van het coronavirus te beperken goed worden opgevolgd. Dat betekent voor jou als jongerenambassadeur even geen fysieke afspraken met...

Lees meer

Een duurzamere gemeente vanuit een jongerenblik

Een duurzamere gemeente vanuit een jongerenblik Nadat Alex een artikel over Jongerenambassadeurs in de NRC tegenkwam, was hij al snel overtuigd dat hij ook impact wil maken. ‘Ik begin politiek steeds interessanter te vinden, zowel landelijk als regionaal. D66 Alphen...

Lees meer

Ervaringen in beeld

Ervaringen in beeld Nu beschikbaar: dé Jongerenambassadeursfilm! In deze korte clip nemen jongerenambassadeurs Mark, Sterre, Eda, Esra, Annabelle, Reza en Tessel je mee langs hun ervaringen bij Halt, Gemeente Zutphen, Museum Boijmans van Beuningen en het ministerie...

Lees meer

Maatregelen rondom coronavirus

Maatregelen rondom coronavirus Door de maatregelen rondom het coronavirus blijft iedereen zo veel mogelijk thuis. Dus waarschijnlijk heb ook jij tijdelijk even geen school, studie, sport of feestjes. De fysieke jongerenambassadeurs-afspraken gaan voorlopig niet door....

Lees meer

Scholen en Jongerenambassadeurs: the movie!

Scholen en Jongerenambassadeurs: the movie! Een idee krijgen van wat er in de maatschappij speelt. Inzichten van jongeren overbrengen. Kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Het is een greep uit de opmerkingen van zowel scholen als jongeren over hun...

Lees meer

Publicatie brengt Jongerenambassadeurs in beeld!

Publicatie brengt Jongerenambassadeurs in beeld! De eerste publicatie van Jongerenambassadeurs is een feit! Ruim anderhalf jaar aan ervaringen en resultaten van meer dan honderd jongerenambassadeurs zijn nu gebundeld in een publicatie. Deze bundel met gastblogs van...

Lees meer

Jongerenambassadeurs geven cultuurcentrum Rozet een boost!

Jongerenambassadeurs geven cultuurcentrum Rozet een boost! Cultuurcentrum Rozet is dé plek in Arnhem waar kunst, taal, cultuur en erfgoed samenkomt. Ook jongeren zijn hier regelmatig te vinden. Voor jongerenambassadeurs Suzanne en Amber zit daar meer achter: is Rozet...

Lees meer

Gastblog: Jongerenambassadeur bij het Ministerie van VWS

Gastblog: Jongerenambassadeur bij het Ministerie van VWS In deze gastblog blikt jongerenambassadeur Maurits terug op zijn tijd bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Afgelopen halfjaar heeft hij met een groep van jongerenambassadeurs advies gegeven...

Lees meer

Op naar een 2020 met impact!

Het team van Jongerenambassadeurs blikt terug op een veelbewogen jaar! Meer dan honderd jongeren zijn aan de slag gegaan bij hun droomplek en hebben op allerlei manieren hun stem laten horen. Al met al een zeer succesvol 2019, met een voldaan gevoel gaan ook wij...

Lees meer

Jongerenambassadeurs Kerstnieuwsbrief!

Jongerenambassadeurs Kerstnieuwsbrief! 2019 zit er alweer bijna op en dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken! Meer dan honderd matches, tientallen adviezen en heel veel enthousiaste jongerenambassadeurs én organisaties: dat is het resultaat van één jaar...

Lees meer

Gastblog: Jongerenambassadeur Maartje bij Amnesty Zwolle!

Gastblog: Jongerenambassadeur Maartje bij Amnesty Zwolle! Hét jongerengezicht van Amnesty Zwolle is jongerenambassadeur Maartje. De afgelopen tijd heeft ze verschillende trainingen gevolgd, was ze panellid bij een meet-up van Amnesty Zwolle en de komende maanden gaat...

Lees meer

Mijlpaal: 100 matches!

Mijlpaal: 100 matches! Een grote mijlpaal voor Jongerenambassadeurs: de honderdste match is gemaakt! Jongerenambassadeur Alex gaat aan de slag bij D66 in Alphen aan den Rijn. Hoog tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar, waarin honderd jongerenambassadeurs van...

Lees meer

Jongerenambassadeurs Herfstnieuwsbrief!

Jongerenambassadeurs Herfstnieuwsbrief! Het waren drukke weken voor de Jongerenambassadeurs! Het nieuwe school/studiejaar werd weer afgetrapt, en voor veel jongeren betekende dat ook de aftrap van hun jongerenambassadeurschap! Enthousiaste jongeren gingen aan de slag...

Lees meer

Jongerenambassadeurs nemen deel aan Vaccinatiealliantie

Jongerenambassadeurs nemen deel aan Vaccinatiealliantie  Gisteren was de tweede bijeenkomst van de Vaccinatiealliantie. De alliantie verbindt veel verschillende partijen en organisaties, waaronder huisartsen, apothekers, wetenschappers en beleidsmakers. Er werd...

Lees meer

Jongerenambassadeurs denken mee met jonge asielzoekers!

Jongerenambassadeurs denken mee met jonge asielzoekers! Stel, je komt als jonge vluchteling in Nederland aan. Dan ga je – net als alle andere jongeren in Nederland – gewoon naar school. Maar dat is voor veel jonge asielzoekers niet zo vanzelfsprekend als het klinkt!...

Lees meer

Back to school

Back to school Deze week is iedereen weer begonnen met het nieuwe schooljaar. Een nieuw jaar met (moeilijke) toetsen, nieuwe dingen leren en hopelijk een jongerenambassadeurschap!                         Misschien...

Lees meer

Aan de slag: de starttraining voor jongerenambassadeurs

Aan de slag: de starttraining voor jongerenambassadeurs Afgelopen maandag hadden drie jongerenambassadeurs hun starttraining. Ewoud, Esra en Barthil gaan aan de slag bij verschillende droomplekken en om hen klaar te stomen voor hun jongerenambassadeurschap kregen zij...

Lees meer

Internationale Jongerendag: impact maken

Internationale Jongerendag: impact maken Gisteren was het Internationale Jongerendag. Tijd om een update te geven over de jongerenambassadeurs!                        Gisteren was het de Internationale Dag van de...

Lees meer

Advies op maat voor KWF Kankerbestrijding!

Advies op maat voor KWF Kankerbestrijding! Op 5 augustus was het dan zover: jongerenambassadeurs Wouter, Rhobynn, Julie en Charlotte presenteerden hun eindadvies aan KWF Kankerbestrijding! Zes maanden lang werkte dit panel van jongerenambassadeurs aan een advies over...

Lees meer

Zomernieuwsbrief!

Zomernieuwsbrief! De zomervakanties zijn van start gegaan en daarom is het de hoogste tijd voor een zomer-update over Jongerenambassadeurs! In deze zonnige editie lees én hoor je alles over het Jongerenparlement, praten we je bij over de match van Siham en Maryem bij...

Lees meer

Een warme kennismaking met Amnesty International

Een warme kennismaking met Amnesty International Het hoofdkantoor van Amnesty International in Amsterdam kan de inbreng van jongeren wel waarderen! Dat bleek tijdens de eerste kennismaking van jongerenambassadeurs Suzy en Jeroen bij hun droomplek. Amnesty...

Lees meer

Nieuwsbrief juni

Nieuwsbrief juni In deze juni-nieuwsbrief brengen we je weer helemaal up-to-date over alle ontwikkelingen van de jongerenambassadeurs! Met in deze editie onder andere de eerste dag van Jessica bij museum Boijmans van Beuningen, twee mooie events om aan deel te nemen,...

Lees meer

Een Jongerenparlement met impact!

Een Jongerenparlement met impact! Vandaag overhandigden dertien jongerenambassadeurs hun advies over een toekomstig Jongerenparlement aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). De minister nam het rapport in ontvangst tijdens het congres over...

Lees meer

Podcast: Brainstorm over het Jongerenparlement!

Podcast: Brainstorm over het Jongerenparlement! De vierde editie van de Jongerenambassadeurs-podcast is uit! Kregen we eerder al een kijkje achter de schermen bij een training, een bijzondere match en op een school, in deze podcast luisteren we mee bij een...

Lees meer

Podcast: Jongerenambassadeur Sterre bij Andere Tijden!

Podcast: Jongerenambassadeur Sterre bij Andere Tijden! Jongerenambassadeur Sterre is dol op geschiedenis en adviseert geschiedenisprogramma Andere Tijden hoe zij jongeren kunnen bereiken! In deze podcast komt Sterre aan het woord, en horen we van Rafaëla van Andere...

Lees meer

Gastblog: Een spannende nacht in Rijksmuseum Boerhaave

Gastblog: Een spannende nacht in Rijksmuseum Boerhaave met de jongerenambassadeurs Jongerenambassadeur Judith schreef een blog over haar ervaringen bij Rijksmuseum Boerhaave! Samen met jongerenambassadeur Emma organiseerde zij een evenement tijdens de Museumnacht in...

Lees meer

Gastblog: De jeugd als nieuwe architect van Europa

Gastblog: De jeugd als nieuwe architect van Europa Wat hebben jongeren nodig om op effectieve manier hun stem te laten horen? Jongerenambassadeur Reda de Meyer denkt mee bij de Public Affairs Academie over het versterken van de stem van jongeren en over een training...

Lees meer

Richt jij het Nederlandse jongerenparlement op?

Richt jij het Nederlandse jongerenparlement op? Jongerenambassadeurs voor een jongerenparlement! Iedereen moet zich voldoende gehoord en vertegenwoordigd voelen in Nederland! Daarom streeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ernaar eind van...

Lees meer