Waar moet jouw advies gehoord worden?

Deze jongeren gingen jou voor!

In het hele land laten jongerenambassadeurs tussen de 14 en 27 jaar hun stem horen. Ze maken impact bij een ministerie, dierenasiel, museum of iets totaal anders. Ook jij kan aan de slag bij een maatschappelijke organisatie, bedrijf of (overheids)instantie! Als jongeren-ambassadeur ben jij dé jongerenexpert en geef jij advies waarmee zij ook echt aan de slag gaan. Ruim 500 jongeren gingen jou al voor!

Gematchte jongerenambassadeurs

Jongerenambassadeurs: stap voor stap!

Eén van de community managers neemt contact met je op om je interesses te bespreken en op zoek te gaan naar een droomplek die bij jou past. De huidige droomplekken kan je hier. Ook kunnen wij een specifieke plek voor jou benaderen in jouw omgeving of een plek die aansluit bij jouw interesses.

De starttraining volg je samen met een groepje andere jongeren. Hierbij maak je kennis met het project Jongerenambassadeurs, gaan we dieper in op je motivatie om jongerenambassadeur te worden en bereiden we je voor op je eerste bezoek en jongerenambassadeurschap bij jouw droomplek.

Tijdens je jongerenambassadeurschap word je begeleid door een van onze jongerencoaches. Na de starttraining neemt jouw jongerencoach contact met je op. De coach ondersteunt je zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan, alleen, in een duo of in een jongerenpanel.

De match is gevonden! Je hebt een eerste kennismaking met je droomplek en bespreekt wat je precies gaat doen. Voor vier tot zes maanden ga jij voor een paar uur per week naar jouw organisatie waar je jouw ideeën vertelt, meeloopt én advies geeft over de vraag die de organisatie voor jou heeft.

Aan het eind presenteer je jouw advies met een presentatie, een verslag, een vlog, organiseer je een evenement of misschien heb je wel een veel beter idee! Alles is mogelijk zolang je maar de adviesvraag van de organisatie weet te beantwoorden of zelfs op te lossen.

 Nadat jij maatschappelijke impact hebt gemaakt, zit het erop! Als afsluiting heb je nog een evaluatiegesprek met je jongerencoach en uiteraard krijg je een officieel MDT-certificaat!

Aan de slag bij jouw droomplek!

Op onze droomplekken-pagina vind je allerlei organisaties waar jíj binnenkort aan de slag kunt gaan. Klik op het logo van de plekken om meer te lezen over de opdracht. Hiernaast vind je onze nieuwste droomplekken. Staat de organisatie van jouw keuze er niet tussen? Dan denken we graag met je mee en kunnen we een nieuwe organisatie voor jou benaderen. Zo ga je altijd aan de slag bij een plek die bij jou past. 

Ervaringen in beeld!

In de video’s hiernaast vertellen jongerenambassadeurs Hedwich & Zayira over hun tijd bij de Kargadoor! Samen met een groepje Jongerenambassadeurs gaan ze nadenken over het programma van het cultureel en maatschappelijke podium. Ook zie je jongerenambassadeur Valérie, zij ging aan de slag bij European Solidarity Corps. Ze gaf advies over hoe zij jongeren kunnen bereiken, die iets moois willen doen voor hun omgeving. Jongerenambassadeur Adam is aan de slag gegaan bij RESU16. Hier geeft hij advies, niet alleen inhoudelijk maar ook de visuele uitvoering.

Aanmelden

Met dit programma op zak laat jij zien dat je talent en lef hebt én het verschil maakt. Daarnaast word je onderdeel van een bruisende community van (oud-)jongerenambassadeurs! Wil jij dat ook? Meld je dan hier aan! Heb je een vraag? Stuur ons een appje op 06 1853 0825 of mail naar info@jongerenambassadeurs.com!