Onderwijs

Een vliegende start
voor jouw leerlingen

Zijn jouw leerlingen ambitieus en leergierig? Wil je hen de kans geven om maatschappelijke impact te maken? En hiermee leerlingen zich ook naast school helpen ontwikkelen? Als jongerenambassadeur doen jouw leerlingen een leerzame ervaring op waarbij ze leren presenteren, adviseren, feedback geven en nadenken over wat zij belangrijk en leuk vinden. Daarnaast is het natuurlijk een mooie toevoeging op hun CV en kennismaking met de praktijk!

Hoe werkt het?

Voor vier tot zes maanden lopen je leerlingen voor een paar uur per week mee bij een organisatie. Hier geven ze advies over de vraag die de organisatie voor hen heeft. Zo brengen ze de theorie in praktijk, werken ze aan maatschappelijke impact én hun eigen toekomst. De jongeren worden door Jongerenambassadeurs getraind en ondersteund door een persoonlijke jongerencoach. Ook sluit het programma goed aan bij het reguliere lespakket (denk aan loopbaanoriëntatie, maatschappijleer of het profielwerkstuk).

Zijn jouw leerlingen klaar om Jongerenambassadeur te worden?

Vul hieronder de checklist in!

Heb je alles kunnen aanvinken? Dan is het tijd om Jongerenambassadeurs op jouw school te introduceren. Ga naar de toolkit voor handige tools en inspiratie, overtuig jouw collega’s en leerlingen en vraag een pitch van Jongerenambassadeurs aan op jouw school.

Aanmelden

U kunt uw droomplek hier aanmelden.  Wij nemen contact met u op!  Want er zijn genoeg jongeren die het verschil willen maken!

Scholen en Jongerenambassadeurs

Een idee krijgen van wat er in de maatschappij speelt. Inzichten van jongeren overbrengen. Kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Het is een greep uit de opmerkingen van zowel scholen als jongeren over hun deelname aan Jongerenambassadeurs. In deze korte film vertellen een aantal jongeren over hun droomplek en vertellen een docent en rector over hun ervaringen.