Selecteer een pagina

Jongerenambassadeurs komen in actie tegen eenzaamheid!

Coronatijd is een eenzame tijd, vooral voor ouderen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om mensen bij elkaar te brengen! Daarom slaan Jongerenambassadeurs en seniorenorganisatie KBO-PCOB de handen ineen om jong en oud te verbinden! Als verhalenverzamelaars gaan jongeren aan de slag bij KBO-PCOB en verzamelen de verhalen van ouderen.

Verbinden
Het project Wijsheid aan de Lijn koppelt jongeren en ouderen aan elkaar, met als missie: het verzamelen van verhalen via (video)bellen. Hobby’s, toekomstplannen, vriendschappen, reizen: al deze wijsheden en verhalen brengt dejongerenambassadeur samen tot één product. Welke verhalen blijven het meest bij? Wat heb je geleerd van het gesprek? En is dit een goede manier om generaties in contact te brengen? Of misschien heb jij daar andere ideeën over. Jouw ervaringen deel je in de vorm van een advies aan KBO-PCOB. Zo draag je bij aan het verminderen van eenzaamheid én wordt jouw input echt gebruikt door een organisatie!

Maak het verschil
Niet alleen helpt het project om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, ook krijgen jongeren de kans om iets voor een ander te betekenen in deze crisis en krijgen zij bijzondere inzichten. Nu veel (sociale) activiteiten zijn weggevallen is het des te leuker om te kijken naar nieuwe mogelijkheden van contact. Ook missen veel jongeren, doordat ze minder te doen hebben, een gevoel van voldoening in de dagelijkse bezigheden. En wat is er nu mooier dan het verschil maken in een tijd van onzekerheid waarin dit hard nodig is? Op deze manier maken jongeren écht impact in de samenleving.

Inzicht
Sommige vraagstukken die door de coronacrisis naar voren komen lijken generaties lijnrecht tegenover elkaar te zetten. Denk aan vragen over noodleningen, pensioenen of het heropenen van de scholen. Het is daarom nu nóg belangrijker dat jongeren en ouderen met elkaar in contact staan en inzicht hebben in elkaars leefwereld. Hieraan hopen Jongerenambassadeurs en KBO-PCOB met het project Wijsheid aan de Lijn een bijdrage te leveren.

Aanmelden? Je vindt het project tussen de andere Droomplekken, of je kunt een appje sturen naar 06 18530825!