Advies op maat voor KWF Kankerbestrijding!

Op 5 augustus was het dan zover: jongerenambassadeurs Wouter, Rhobynn, Julie en Charlotte presenteerden hun eindadvies aan KWF Kankerbestrijding! Zes maanden lang werkte dit panel van jongerenambassadeurs aan een advies over zonbescherming. Want de zon lijkt zo heerlijk, maar als je jezelf niet beschermt tegen uv-straling is dat helemaal niet zo fijn! Het aantal mensen met huidkanker, meestal veroorzaakt door uv-straling, stijgt de laatste jaren. De oplossing? Insmeren! Toch doen jongeren dat te weinig of niet. Hoe krijgen we jongeren zo ver dat zij zich goed beschermen tegen de zon? Het panel dacht na over de vraag: hoe maken we insmeren ‘sexy’?

Samen toewerken naar een advies

Na een eerste starttraining gingen de jongerenambassadeurs met elkaar aan de slag. Brainstormen, onderzoeken, discussiëren, noem het maar op! Onder begeleiding van jongerencoach Jasmin kregen de eerste ideeën al snel vorm. Allereerst werd de doelgroep bepaald: jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Vervolgens werd de bestaande uv-app van KWF onder de loep gelegd: wat hebben jongeren hier eigenlijk aan? En nog een origineel idee: organiseer een Summer Tour, waarbij BN’ers zonnebrand uitdelen aan jongeren!

Advies: Betrek jongeren via de juiste kanalen!

Het andere team van jongerenambassadeurs bij KWF heeft ook deze zomer haar advies over het HPV-vaccin afgerond. Wat was het advies van Diora, Rebecca en Isabelle? Verspreid de informatie over de vaccinatie op een heldere manier én via de juiste kanalen zoals Instagram, Snapchat of YouTube. Op deze manier wordt de aandacht van jongeren getrokken en kunnen zij zelf een mening vormen over het vaccin!

Perspectief van jongeren centraal

KWF is erg blij met het advies van beide teams. Door onderzoek te doen hebben ze een goed beeld geschetst van de werkelijkheid, en dit weten te vertalen in een praktisch advies. Daarnaast was KWF onder de indruk van de kwaliteit van de presentatie. Er is goed nagedacht over het brede plaatje, maar ook over details zoals het kostenplaatje, samples en prijzen. Het perspectief van de jongeren staat centraal, waardoor KWF nu weet hoe ze de jongeren het beste kunnen bereiken! Kortom, een geslaagd jongerenambassadeurschap dat bekroond wordt met het jongerenambassadeurs-certificaat!