Adviesraad Jongerenambassadeurs aan de slag!

4 december 2018 – Met trots presenteren wij de adviesraad van Jongerenambassadeurs! Met vier leden sterk gaat de adviesraad het project van gevraagd en ongevraagd advies voorzien. Jongerenambassadeurs verwelkomt hun strategische, kritische en inspirerende blik van buitenaf. Samen zetten we ons in om  alle jongeren een stem te geven in de maatschappij. De adviesraad bestaat uit de volgende leden:

Cees van Eijk, wethouder Werk en Inkomen, Jeugd en Diversiteit en toegankelijkheid in Amersfoort is enthousiast over het project. Hij roept organisaties op lef te tonen: “Investeren in jonge talenten geeft je eigen organisatie perspectief. Op zoek naar tegengeluid of slimme oplossingen? Geef jongeren een stem in jouw bedrijf, instelling of gemeente. Toon durf en wees slim.”

Rixt de Jong weet uit eigen ervaring hoe belangrijk en leuk het is om je stem te laten horen als jongere. Zij was jongerenlobbyist bij Girls Rights Watch en volgde de leergang Jongerenbelang in Beweging voor jonge belangenbehartigers. Ook nu als gemeenteraadslid bij D66 Heerenveen ziet zij dat de visie van jongeren bijdraagt: “Een kritische blik van jongeren is onmisbaar voor toekomstbestendig beleid! Dit project zorgt ervoor dat organisaties niet langer een excuus hebben om jongeren niet te betrekken bij belangrijke besluiten.”

Fotograaf: Matthijs Immink.

Bart Ongering, bij sommigen beter bekend als meester Bart, geeft Engels op de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer en is auteur en columnist. Hij ziet elke dag in de klas én daarbuiten hoe belangrijk het is om de stem van jongeren te laten horen: “Meer dan alleen als docent vind ik het als persoon belangrijk dat wij de jeugd serieus nemen, met hen in gesprek gaan en hun de kans geven hun dromen achterna te gaan.”

Robin Kok weet uit eigen ervaring wat voor onschatbare waarde werk heeft, zeker voor jongeren met een chronische aandoening of beperking. Daarom zet zij zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt bij Team Inclusief van werkgeversvereniging AWVN en is zij ambassadeur bij Zorg én Perspectief: “Meedoen in de maatschappij, je inzetten voor anderen en jezelf ontwikkelen. Ik gun dat iedereen en zeker de mensen die vaak aan de zijlijn staan. Jongerenambassadeurs biedt jongeren met verschillende belemmeringen en talenten de kans kennis te maken met de arbeidsmarkt en hun stem te laten horen. Daar zet ik me graag voor in.”

Je vindt onze adviesraad hier.