De allereerste Jongerenambassadeurs-certificaten zijn de deur uit!

Deze week zijn de allereerste Jongerenambassadeurscertificaten de deur uitgegaan! De eerste twintig jongerenambassadeurs hebben hun project succesvol afgerond en hun advies uitgebracht bij hun droomplek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo hebben Sabien en Lauren hun jongerenambassadeurschap afgerond bij Theaterhuis Amalia in Den Haag. Bekijk hieronder één van de vlogs die ze hebben gemaakt voor de Instagram-pagina van het Theaterhuis. Sabien en Lauren hebben veel geleerd over het werven van jongeren voor een theatershow, het editen van vlogs en het samenwerken.

Daarnaast heeft Lola advies gegeven bij de Albert Heijn De Peel in Helmond over hoe Albert Heijn dé beste werkgever kan zijn voor jongeren. Met literatuuronderzoek, enquêtes onder Albert Heijn personeel én enquêtes onder jongeren wist Lola Albert Heijn veel nieuwe inzichten te geven!

Tycho en Maurits hebben tijdens hun periode als jongerenambassadeur advies gegeven aan ProDemos. Eén van de vragen van ProDemos aan de Jongerenambassadeurs was: Hoe kunnen meer jongeren erachter komen dat ProDemos activiteiten organiseert? Eén van de conclusies van hun onderzoek luidt, dat Instagram vaker ingezet moet worden om jongeren te bereiken. Ook is een jongerenstemwijzer één van de manieren om jongeren meer te betrekken bij de politiek. Niet alleen ProDemos was erg blij met de adviezen, ook de jongerenambassadeurs hebben veel nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan! “Al mijn ervaringen samen met alle inhoudelijke indrukken, zijn voor mij ontzettend waardevol. ProDemos was echt een leerzame ‘droomplek!’

Ben je enthousiast geworden van deze verhalen en wil je ook zo’n certificaat krijgen? Schrijf je dan snel in als jongerenambassadeur via de site!