Selecteer een pagina

Bankhangen: de nieuwe Jongerenambassadeurs-podcast!

‘Welkom bij Bankhangen – de Jongerenambassadeurs podcast’. Die zin zul je komend jaar vaker voorbij horen komen. Jongerenambassadeurs heeft sinds de start van het project in 2018 al een podcast. Met de jaren is ons project veranderd: we hebben een groter bereik, nieuw team en bredere doelgroep. Dat vraagt om de Jongerenambassadeurs-podcast in een nieuw jasje! De eerste aflevering gaat over mentale gezondheid. We nemen je mee in hoe dat ging!

Het is woensdagochtend. Een regenachtige start van de dag. Jongerenambassadeurs-teamleden Margriet, Veerle en Jasmin ontmoeten elkaar in de huiskamer van het kantoorpand. Het Jongerenambassadeurs-kantoor heeft een gezellige huiskamer: een groot tapijt in Perzische stijl, een comfortabele leren bank en hier en daar plantjes. Geen straf om daar te werken – en al helemaal niet om bank te hangen!

Rond 11 uur arriveren Naomi en Kris, de gasten van de eerste podcastaflevering: mentale gezondheid. Naomi (18) is middelbare scholier, blogger bij Scholieren.com en jongerenambassadeur bij GGD regio Utrecht. Kris (41) is beleidsmedewerker bij de Gemeente Den Haag en werkt bij 113 zelfmoordpreventie als kwartiermaker LHBTIQ+. Ze ploffen neer op de bank, lachen met podcast-host en jongerencoach Veerle en voor je het weet begint de opname.

Mentale gezondheid kan gezien worden als een zwaar onderwerp. Juist door het relaxed ‘op de bank’ te bespreken halen we die zware lading er vanaf. Zo begint Naomi meteen al met een pakkende quote: ‘Als we het hebben over mentale gezondheid, hebben we het vaak over mentale ongezondheid, maar ik denk ook gewoon aan wat we allemaal, dagelijks meemaken: Hoe zit je in je vel? Heb je veel stress?’

Zowel Naomi als Kris delen hun persoonlijke ervaringen met betrekking tot hulp zoeken en je zorgen bespreekbaar maken. Met name in tijden van corona kunnen depressie en eenzaamheid de kop opsteken. Met deze aflevering hopen we onze luisteraars een hart onder de riem te steken. En wanneer je dit leest, stuur je meteen die ene vriend(in) even een appje of kaartje?

Naast het openhartige gesprek tussen Naomi, Kris en Veerle, zit er ook een heus Jongerenambassadeurs-reclameblok in de podcast! Communicatie-koningin van het team, Margriet, vertelt waarom je je aan zou moeten melden als Jongerenambassadeur. Heb jij ’t reclameblok al gespot?

Of je nou luistert voor het onderwerp of het reclameblok: redenen genoeg om het te gaan doen! Check ‘m hier:

Ook impact maken en je stem laten horen? Meld je hier aan of stuur een appje naar 06 – 18 53 08 25!