Slechtziend in coronatijd: hoe dan?

We hebben allemaal te maken met de coronamaatregelen: van jong tot oud. Afhankelijk van je financiële situatie, gezondheid of beperking kunnen de maatregelen echter nóg meer impact op je hebben. Met name voor mensen die blind of slechtziend zijn kan dit ingewikkeld zijn. Méér bewustwording is dus nodig. Jongerenambassadeur Lynn zet zich daar bij het Bartiméus voor in!

Stickers in de trein, anderhalve meter afstand en nieuwe routes door winkels: inmiddels zijn we daar gewend aan. Dat is allemaal niet zo vanzelfsprekend voor mensen die blind of slechtziend zijn. Bartiméus is een stichting die zich inzet voor alle mensen in Nederland met een visuele beperking. Als jongerenambassadeur wil Lynn ervoor zorgen dat meer mensen, met name jongeren, zich bewuster worden van de leefwereld van mensen die blind of slechtziend zijn.

Om een kijkje te nemen in deze leefwereld, ging Lynn op stap met Francis. Francis heeft een visuele beperking en wandelt door het leven met haar blindengeleidehond Nikki. Hoe ziet een dag voor Francis eruit? En hoe is dat in coronatijd? In deze video neemt Lynn je mee tijdens haar interview. Inmiddels is de video gedeeld op de school van Lynn en al meer dan 300 keer bekeken en ook gedeeld binnen Lynn’s school: een eerste stap om écht het verschil te kunnen maken!

Lijkt het jou ook tof om een maatschappelijke bijdrage te leveren en je stem te laten horen? Bekijk onze droomplekken of meld je meteen aan als Jongerenambassadeur. Dat doe je hier of door een appje testuren naar 06 1853 0825!