Word jongerenambassadeur bij het bloemencorso!

Het is een rare tijd waarin we leven. Desondanks gaan veel trajecten gewoon door. Zo ook het traject bij het Bloemencorso Lichtenvoorde. Als jongerenambassadeur krijg jij binnenkort de kans om advies te geven over de toekomst van het bloemencorso. Hoe kunnen we meer jeugd langs de corsoroute krijgen en hoe kunnen we de aanwas van jonge bouwers vergroten? Deze en nog meer vragen maken onderdeel uit van de oproep om jongeren mee te laten denken met het corso.

Lichtenvoorde is jaarlijks in de ban van het bloemencorso en om dat in de toekomst zo te houden wil Jongerenambassadeurs jongeren actief bij het corso betrekken. Volgens jongerencoach Simon is het bloemencorso nog steeds geliefd onder jongeren, maar is het belangrijk om het ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor jonge bouwers en bezoekers. Er is veel belangstelling voor het corso, maar door de krimp trekken veel jongeren weg uit de Achterhoek. Vandaar dat jongeren nu de kans krijgen om ervoor te zorgen dat het bloemencorso met de tijd meegaat.

Herman ter Haar, voorzitter van het Bloemencorso Lichtenvoorde, geeft aan dat het aantrekken van meer jeugdige bezoekers en bouwers één van de speerpunten in het beleid is. Hij ziet de samenwerking met Jongerenambassadeurs als een kans om meer inzicht te krijgen in de beweegredenen van jongeren om het corso te bezoeken en om mee te bouwen aan een van de kleurrijke corsowagens. Hij hoopt dat ook jongeren van buiten Lichtenvoorde zich aanmelden als jongerenambassadeur!

Jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit heel Nederland kunnen zich voor het project aanmelden. Wil jij jongerenambassadeur worden bij het Bloemencorso Lichtenvoorde? Meld je dan hier aan, stuur een mail naar info@jongerenambassadeurs.com of app naar 06-18530825. Hopelijk tot snel!