Nadenken over de bijsluiter van de toekomst!

Afgelopen maand begon een groep van 17 jongerenambassadeurs bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Met presentaties, brainstormsessies en opdrachten denken zij de komende maanden mee over bijsluiters en toegankelijke medicijninformatie.

Lees jij altijd de bijsluiter wanneer je een medicijn neemt? Vaak gaat het om lange teksten, op een klein papiertje, met nóg kleinere lettertypes. Dat kan veel efficiënter! Ook het CBG is daarvan overtuigd. Met deze insteek hebben zij een groep van jongeren gevraagd om mee te denken over de medicijninformatie van de toekomst. De komende drie maanden denken de jongeren na over een compacte bijsluiter, de geneesmiddeleninformatiebank en de mogelijkheden van digitaal informatie verschaffen.

Na twee introductiesessies tijdens de zomervakantie, ging de groep van CBG-jongerenambassadeurs afgelopen maand eindelijk van start. Na een presentatie van een het CBG, ging de groep van 17 uiteen in breakout-rooms: een videogesprek waarin je met een kleiner groepje verder kunt discussiëren. Zo leert de groep elkaar een beetje kennen en brainstormen ze over elkaars ideeën. Ook krijgen de jongeren opdrachten mee om individueel of gezamenlijk aan te werken. Het blijft natuurlijk even wennen om met een groep nieuwe gezichten digitaal van start te gaan, maar voor veel jongeren juist ook een inzichtelijke ervaring. Samen digitaal werken aan een Jongerenambassadeurs-advies!

Hoewel de persconferenties rondom corona blijven komen: bij Jongerenambassadeurs zoeken we op creatieve manieren om interactie, samenwerking en inspiratie mogelijk te maken! Zie jij het ook wel zitten om de komende tijd te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen? Kijk eens tussen onze droomplekken of meld je aan als jongerenambassadeur – we gaan graag samen met jou op zoek!