De eerste dag van… Karin bij de Westfriese Bibliotheken!

Op de valreep van 2018 ging jongerenambassadeur Karin op pad voor haar eerste dag bij de Westfriese Bibliotheken. Het doel: kennismaken met de organisatie! De Westfriese Bibliotheken bestaan uit meerdere bibliotheken door heel West-Friesland (Noord-Holland-Noord). De bibliotheken bieden tal van activiteiten aan, niet alleen op het gebied van boeken, maar ook voor cultuur, en andere mooie programma’s.

Jongerenambassadeur Karin is klaar voor haar eerste dag bij de Westfriese Bibliotheken!

Karin gaat de bibliotheken helpen meer toegankelijk én laagdrempelig te zijn voor jongeren. In het bijzonder voor jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar de bieb te gaan. Bijvoorbeeld als je een beperking of chronische aandoening hebt, maar ook als je dyslexie hebt en daardoor niet zo snel naar de bieb zal gaan! Ook voor hen is er genoeg te doen in de bieb en met Karin’s advies komen er alleen maar meer activiteiten voor iedereen.

Na haar eerste dag spreken we een enthousiaste Karin: “Mijn eerste dag bij de Westfriese Bibiliotheken was kort maar krachtig. Samen met mijn contactpersoon Lisa heb ik een aantal punten besproken waarbij ik kan helpen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen dat ik me ga richten op huiswerkbegeleiding in Opmeer en de inrichting daarvan. Hier heb ik al een enquête onder jongeren voor afgenomen. Die mocht ik helemaal zelf opstellen en verwerken, dat vind ik heel tof! Over twee weken heb ik mijn volgende afspraak en gaan we hieraan verder werken. Ik heb er zin in!”

Benieuwd naar de vorderingen van Jongerenambassadeur Karin? Hou dan onze website en socials in de gaten!