We zijn los!

28 nov 2018Gisteren, op dinsdag 27 november, was de eerste trainingsdag voor de Jongerenambassadeurs in Utrecht. Na een middag vol kennismaking, introductie en oefeningen zijn deze gemotiveerde jongeren er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan bij hun droomplek.

Krachtige boodschap
Tijdens de trainingsdag stonden er drie thema’s centraal: ontmoeting, gesprek en feedback. Eerst maakten de jongeren kennis met elkaar, de trainers en jongerencoach Jasmin. Daarna gingen we aan de slag met gesprekstechnieken, waarbij de jongeren leerden hoe ze hun boodschap op een krachtige manier kunnen overbrengen. Hierbij hadden we ook een speciale gast: podcastmaker Daan. Met zijn aanwezigheid sloegen we twee vliegen in één klap: aan de ene kant leerden de jongeren hoe zij met een microfoon vlak onder hun neus moeten omgaan, en aan de andere kant leverde dit prachtig materiaal op voor Daans nieuwste podcast. Deze gaan wij ook publiceren, dus houd onze site in de gaten!

Aan de slag met feedback
Vervolgens hadden we het over het geven van adviserende feedback, want dat is wat de jongeren tenslotte zullen doen tijdens hun Jongerenambassadeurschap. Verschillende oefeningen, filmpjes en discussies gaven de jongeren de tools in handen om straks hun advies op constructieve en effectieve wijze te geven. Al met al was het een geslaagde middag!

Trainingen door het hele land
De komende weken volgen nog meer trainingsdagen voor Jongerenambassadeurs door het hele land. Een mooie start voor de jongeren om vervolgens hun stem, mening, creatieve ideeën en adviezen overal in Nederland te laten horen. Ook jongerenambassadeur worden? Neem alvast een kijkje bij de droomplekken en meld je aan!