Het OJCM-jongerenpanel daagt je uit; stap uit je bubbel!

Het jongerenpanel van het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims (OJCM) organiseert op woensdagavond 18 mei een interreligieus dialoog in Nunspeet. Ga in gesprek met mensen van een (andere) religieuze achtergrond en luister naar verschillende sprekers. Samen bouwen we een brug om dichter bij elkaar te komen en een openminded generatie te creëren. Dus bij deze dagen we jou uit; stap uit je bubbel! Meld je hier aan.

Veel jongeren zullen zich herkennen in hoe een doordeweekse dag verloopt: van vroeg opstaan tot haasten naar je school of werk en bijna geen tijd hebben voor andere zaken dan studeren. Door deze drukte van het leven hebben we ook minder tijd voor onze religies en houden we ons er minder mee bezig. Als jongeren zien we in de maatschappij hoe de religie steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, des te meer onder jongeren. Hoe drukker de levens worden, hoe minder aandacht we besteden aan diepgang in het leven, zoals spiritualiteit. Juist deze diepgang is zo belangrijk om een doel in het leven te hebben, om jezelf te leren kennen en groeien als mens.

Het lijkt tegenwoordig alsof mensen met verschillende religieuze achtergronden elkaars religie niet kennen, waardoor het idee ontstaat dat wij veel van elkaar verschillen. Vaak heb je een vriendenkring met mensen van dezelfde religie, levensbeschouwing of juist geen religie. Misschien ga je wel samen naar de kerk, de moskee, zoek je elkaar juist op door samen voetbal te kijken of naar het theater te gaan. Dit alles zorgt er ook voor dat we in onze eigen bubbel blijven en niet veel afweten van mensen met een ander religieus achtergrond dan wijzelf.

Als Jongerenambassadeurs denken wij mee met het OJCM en organiseren wij op woensdag 18 mei de bijeenkomst Stap Uit Je Bubbel. Een avond voor jongeren om elkaar te ontmoeten en praten over religie, het leven en elkaars stem te horen over verschillende onderwerpen. Een samenleving waarin we een brug bouwen tussen verschillende religies en groeperingen, elkaar van elkaar leren en elkaar hopelijk beter begrijpen, dat is wat we hopen te bereiken met een avond als deze. Zo vormen we een openminded generatie!

Benieuwd naar wat deze avond jou zal brengen? Kom ook gezellig naar onze bijeenkomst en stap uit je bubbel! De avond begint om 19.00u met sprekers die vertellen over hun ervaringen om met mensen buiten hun bubbel te praten en uiteraard gaan we zelf in gesprek met elkaar. Van te voren, maar ook tijdens de avond, is er ruimte om samen te eten.

De bijeenkomst vindt plaats in de Bait-un-Noor Moskee in Nunspeet (Groenelaantje 20). Aanmelden is verplicht. Je kan je aanmelden via deze link. Meer info over het event of de voorbereidingen volgen? Volg het OJCM jongerenpanel op Instagram.

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je maatschappelijke impact maken? Check al onze droomplekken en misschien zit de ideale droomplek er ook voor jou tussen. Ook kan je je hier gelijk aanmelden of stuur een appje naar 06 – 18 53 08 25! We denken graag met je mee over de mogelijkheden.