Selecteer een pagina

Gastblog: “Door onze promotie hebben we het referendum gewonnen!”

De afgelopen maanden heeft jongerenambassadeur Denzel zijn handen uit de mouwen gestoken en zich ingezet voor SP Arnhem. Tijdens zijn jongerenambassadeurschap heeft hij zich gebogen over de social media en andere promotie om zo mensen aan te moedigen te stemmen voor een referendum. Lees meer over zijn ervaringen in deze gastblog!

Al langere tijd had ik de ambitie om te weten hoe het is om je in te zetten voor een politieke partij. Ik was op Tenerife toen ik de Instagram pagina van Jongerenambassadeurs tegen kwam. Op die pagina zag ik dat ze jongeren hielpen om hen een kans te geven hun stem te laten horen bij een organisatie waar ze interesse in hebben. Een goede kans om mijn ambities waar te maken!

Nadat ik me had aangemeld via de website en kreeg ik al snel een reactie terug. Daaruit kwam dat we een online kennismakingsgesprek hadden met andere jongeren die ook de ambitie hadden om iets te gaan doen voor een organisatie. Ik gaf in dit gesprek aan dat ik interesse had om bij een politieke partij aan de slag te gaan. Tijdens het sparren met Jongerenambassadeurs kwamen we uit bij SP Arnhem. Ik heb van te voren gekeken wat ik bij SP Arnhem zou willen doen en ik kwam erachter dat de social media eigenlijk matig was en dat ik me daarvoor wilde gaan inzetten.

Een paar weken later hadden we een kennismakingsgesprek samen met SP, daarin heb ik voorgelegd wat ik graag als rol wilde hebben binnen hun organisatie. Er kwam vrij snel uit dat ik samen met een team de social media ging doen. Mede omdat er een referendum aan zat te komen in de stad waarvoor de SP zelf een motie voor had ingediend. Niet veel later begon het traject. Ik had van te voren gekeken hoe andere politieke partijen de social media pagina’s gebruikten. Dat heb ik meegenomen in mijn feedback, natuurlijk naast mijn eigen input. We zijn eigenlijk vrij snel begonnen met de promotie voor het referendum. Helaas was de corona situatie nog steeds erg slecht waardoor we niet optimaal onze promotie konden inzetten die we hadden bedacht. We werden uitgedaagd om andere opties te verzinnen, iets wat wel kon binnen de corona regels.

Na veel brainstormen en overleggen hebben we mooie promotie kunnen maken voor het referendum en het resultaat is dat we het referendum hebben gewonnen! Wellicht door onze promotie. Ik ben zeer tevreden over dit project, ik heb er veel van geleerd en ik raad het ook zeker andere jongeren aan jongerenambassadeur te worden. Niet alleen kan je er dus veel van leren, het is ook een leuke periode. Ook was de begeleiding goed vanuit Jongerenambassadeurs waar ik blij mee ben. We hebben er een leuke tijd van gemaakt ondanks dat corona de situatie verslechterde.

Het was een ervaring die ik niet meer ga vergeten, het is fijn om je stem te laten horen en zo dus invloed hebt op een organisatie, in mijn geval SP Arnhem. Helemaal omdat ze je ook echt serieus nemen.

Ben jij na de gastblog van Denzel ook enthousiast geworden om je stem te laten horen? Meld je aan als jongerenambassadeur!