Gastblog: ‘Het is voor Halt heel waardevol om op deze manier de mening van jongeren te horen.’

Bij Jongerenambassadeurs zijn we trots dat we Stichting Halt onze partner mogen noemen. Niet alleen denken ze mee over de toekomst van ons project, maar Halt is ook een droomplek voor Jongerenambassadeurs. Inmiddels hebben ze al meerdere jongeren mogen verwelkomen en daar zijn we trots op! Beleidsadviseur van Halt Paulien Lensink vertelt over haar ervaring met Jongerenambassadeurs. 

Stichting Halt richt zich al veertig jaar op het voorkomen, bestrijden en straffen van jeugdcriminaliteit. Zo’n 16.000 jongeren per jaar krijgen een Halt-straf opgelegd. Ook geven wij jaarlijks ruim 11.000 voorlichtingen op scholen. Jongeren zijn voor Halt de belangrijkste doelgroep. Daarom hebben wij sinds vorig jaar een actieve samenwerking met het project Jongerenambassadeurs, omdat wij het belangrijk vinden om ook de stem van de jongeren mee te nemen in het ontwikkelen van nieuwe voorlichtingen en interventies.

Naast ons eigen Halt-jongerenpanel, dat bestaat uit 20 jongeren van verschillende leeftijden en onderwijsniveaus, hebben we ook al vijf Jongerenambassadeurs mogen verwelkomen die ons op verschillende thema`s adviseren. Zo adviseerden twee 17-jarige meiden uit Den Haag vorig jaar over hoe wij onze voorlichtingen kunnen evalueren met leerlingen en op dit moment voeren drie 16-jarige Jongerenambassadeurs een onderzoek uit naar hoe jongeren de online gesprekken met onze Halt-medewerkers ervaren. Het advies krijgen wij begin maart gepresenteerd. De input die wij ontvangen nemen wij mee in de verdere ontwikkeling van onze aanpak.

Het is voor ons heel waardevol om op deze manier de mening van de jongeren te horen krijgen. We zijn blij met deze fijne samenwerking!

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Paulien? Bied Jongerenambassadeurs een plek binnen jouw organisatie en laat hen meedenken over vraagstukken. We denken graag mee over de mogelijkheden, stuur ons gewoon even een appje!