Selecteer een pagina

Gastblog: “Op deze manier heb ik veel mogen leren én mijn eigen idealen in praktijk kunnen brengen!”

Jongerenambassadeur Maaike heeft zich, samen met een andere jongerenambassadeur, ingezet voor WO=MEN. Een organisatie die zich hard maakt voor meer gendergelijkheid. Tijdens haar traject heeft ze mee mogen denken over de campagne Gelijk=Anders, van inhoudelijk advies tot aan het uitzetten op de socials. Lees hier meer over de campagne en Maaike haar ervaringen!

Als jongere ontwikkel je steeds meer interesses en kom je erachter wat je belangrijk vindt. Ik was op zoek op wat voor manier ik meer kon doen met deze interesses en idealen, toen ik de Instagram pagina van Jongerenambassadeurs tegen kwam. Het project sprak me meteen aan! Gelinkt worden aan een organisatie en binnen die organisatie van toegevoegde waarde kunnen zijn, dat leek me wel wat. Samen met een van de Jongerencoaches nam ik mijn interesses door en brainstormden we over eventuele organisaties die hierbij zouden passen. Na deze brainstorm ging de jongerencoach binnen het grote netwerk van Jongerenambassadeurs op zoek voor mij en was het afwachten op dé match.

Dit werd gender platform WO=MEN (spreek uit als women equals men) en de campagne die zij mede voeren, GELIJK=ANDERS. Al meteen wist ik dat de campagne ontzettend aansloot bij mijn eigen idealen. Ook al zijn we nog zo verschillend van elkaar, iedereen verdient het om gelijk behandeld te worden. De campagne wordt gevoerd door een coalitie bestaande uit WO=MEN Dutch Gender Platform, ActionAid, Rutgers, Cordaid, COC, Simavi, WECF en de alliantie Dit Werkt Wel. Ook zijn er een groot aantal ondersteunende organisaties.

Na een kennismaking met de projectleider ging ik met een andere jongerenambassadeur begin december aan de slag om wekelijks onze input te leveren op de campagne. In het begin stond de campagne nog deels in de kinderschoenen en hielden we ons bijvoorbeeld bezig met de vraag waar de campagne zich inhoudelijk op moest richten. Dit werd vervolgens steeds praktischer met vragen over hoe de campagne er op social media uit kon zien. Iets waar wij als jongeren veel input over konden leveren!

Een van de hoogtepunten van de campagne waar naartoe gewerkt werd, is de oproep aan het nieuwe kabinet (als die er ooit komt 😉). Ook hier konden wij inhoudelijk over meedenken en meepraten. Inmiddels is de oproep er en kan deze ondertekend worden. Neem daarvoor vooral een kijkje op de website van GELIJK=ANDERS!

Ik vond het heel tof om van dichtbij te mogen zien hoe een campagne strategie opgesteld wordt, hoe standpunten vorm krijgen, hoe verschillende organisaties samenwerken en hoe gebruik gemaakt wordt van social media. Op deze manier heb ik veel mogen leren én tegelijkertijd mijn eigen idealen meer in de praktijk kunnen brengen door mensen op te roepen voor meer gelijkheid. Ik raad dan ook elke jongere die niet goed weet wat die met diens interesses kan of wil, een berichtje te sturen naar Jongerenambassadeurs!

Ben jij na de gastblog van Maaike enthousiast geworden om je in te zetten voor jouw idealen? Meld je aan als jongerenambassadeur!