Gastblog: Jongerenambassadeur Maartje bij Amnesty Zwolle!

Hét jongerengezicht van Amnesty Zwolle is jongerenambassadeur Maartje. De afgelopen tijd heeft ze verschillende trainingen gevolgd, was ze panellid bij een meet-up van Amnesty Zwolle en de komende maanden gaat ze zich nóg meer inzetten voor jongeren en mensenrechten! In deze gastblog vertelt Maartje over de ervaringen van haar jongerenambassadeurschap.

 

 

Geschreven door: Maartje Pott (links op de foto)

Begin september 2019 begon in als jongerenambassadeur bij Amnesty International Zwolle. Ik werd gelijk ontzettend warm ontvangen. Als jongerenambassadeur zit ik in het social media team en het netwerk team. Op deze manier hopen ik samen het social team de jeugd online aan te spreken en te betrekken.

Verder hopen we een netwerk op te zetten binnen Zwolle met andere organisaties die zich bezighouden met mensenrechten-gerelateerde onderwerpen. Ook heb ik docent- en gespreksleiderstrainingen gehad bij Amnesty International Nederland. Deze ervaring hoop ik in te kunnen zetten om o.a. de Zwolse jeugd te introduceren met mensenrechten thema’s, zoals discriminatie en privacy, in bijvoorbeeld de klas. Ook hoop ik de visie van de jeugd op die thema’s terug te kunnen koppelen naar Amnesty.

 

Verder heb ik het privilege gehad om deel te nemen aan het panel tijdens de meet-up van de Amnesty International Nederland in Zwolle, wat te zien is op de foto’s. We hopen de werkzaamheden van Amnesty Zwolle middels dit panel op de kaart te hebben gezet en mensen te werven voor onze bezigheden. Een voorbeeld hiervan was het enthousiast maken van bezoekers voor de Write for Rights begin december. Kortom, middels deze verschillende rollen hoop ik het gezicht en aanspreekpunt te zijn voor de jeugd en een bijdrage te kunnen leveren aan het waarborgen van mensenrechten wereldwijd!

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Maartje? Word ook jongerenambassadeur bij een organisatie die bij jou past! We denken graag met je mee, stuur ons gewoon even een appje!