Gastblog: Maurits over zijn jongerenambassadeurschap bij Prodemos

Jongerenambassadeur Maurits heeft onlangs zijn jongerenambassadeurschap bij ProDemos afgerond! In deze gastblog schrijft hij over zijn ervaringen bij het Huis voor democratie en rechtstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Maurits de Haan

 

Gedurende vier maanden ben ik Jongerenambasadeur bij ProDemos, het huis voor democratie en rechtsstaat, geweest. Inmiddels ben ik alweer even klaar bij ProDemos, ik kijk met een zeer positieve ervaring terug op mijn tijd bij ProDemos. Bij ProDemos heb ik als Jongerenambasadeur gezien hoe een bedrijf functioneert en heb ik de kans gekregen om mijn visie als jongere kenbaar te maken binnen een maatschappelijke organisatie.

Wat heb ik gedaan als Jongerenambassadeur? Bij ProDemos heb ik twee onderzoeken gedaan. Het eerste onderzoek heb ik naar de ProDemos Academie gedaan. De ProDemos Academie is verantwoordelijk voor de lezingen en de debatten met bijvoorbeeld politici, journalisten. Uit eigen ervaring merk ik dat weinig jongeren naar de lezingen en debatten van ProDemos gaan, ik vind dit jammer want de lezingen zijn juist zo interessant. Ik denk dat er wel jongeren naar de lezingen van ProDemos willen, maar dat ze niet weten dat ProDemos buiten school ook activiteiten organiseert. Door middel van een uitgebreide enquête onder ongeveer honderd jongeren van verschillende opleidingsniveaus en door een onderzoek alvorens een Politiek Café, ben ik onder andere erachter gekomen hoe jongeren achter lezingen of debatten willen komen. Zoals we allemaal weten zijn wij jongeren zeer actief op sociale media. Gekeken naar mijn enquête komen zij via social media en de website voornamelijk achter evenementen en activiteiten. Eén van mijn adviezen voor de ProDemos Academie is om jongeren via Instagram te bereiken.

Daarnaast heb ik ook onderzoek gedaan naar de nieuwe jongerenstemhulp Young Voice. Als jongere heb ik gekeken wat verbeterd kan worden aan de relatief nieuwe jongerenstemhulp.

Naast het onderzoek bij ProDemos heb ik als Jongerenambassadeur de kans gekregen om te zien hoe ProDemos functioneert en heb ik gezien wat ProDemos allemaal doet.

Kortom, ik heb een unieke en leerzame ervaring als Jongerenambasadeur bij ProDemos gehad, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Heel erg veel dank aan Jongerenambassadeurs voor het bijzondere project en veel dank aan ProDemos voor deze leerzame ervaring.

Maurits de Haan

15 jaar oud