Gastblog: Jongerenambassadeurs Roxanne en Yvonne organiseren Aphrodite Festival!

Roxanne en Yvonne zijn als jongerenambassadeurs bij het Rijksmuseum van de Oudheden druk bezig geweest met het organiseren van het Aphrodite Festival: een avond vol lezingen, games, modeshows én een silent disco! In deze gastblog vertellen ze over hun jongerenambassadeurschap en de succesvolle avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Roxanne de Vries en Yvonne Janssen

 

In februari deed het Rijksmuseum van Oudheden een oproep op zoek te zijn naar jongerenambassadeurs, met het doel om meer jongeren enthousiast te maken voor het museum. Als archeologiestudenten waren wij natuurlijk meteen super enthousiast, aangezien wij groot fan zijn van het museum en er vaak komen voor onze studie.

Bij onze eerste afspraak met de vertegenwoordigers van afdeling educatie kwamen we al snel met het idee een festival te organiseren, als onderdeel van de nieuwe tentoonstelling Cyprus. We mochten hierover gaan brainstormen en kwamen uiteindelijk tot het Aphrodite Festival, een festival wat in teken staat van de Griekse godin Aphrodite, met als doelgroep jongeren van 15-21 jaar. Van ons jongerenambassadeurschap werd een officiële stage gemaakt, waarbij wij zelf op kantoor onze ideeën mochten uitwerken. Hierbij hebben wij echt super veel geleerd, zoals posters ontwerpen, zakelijke e-mails sturen en plannen presenteren. We zijn druk bezig geweest met de activiteiten voor het festival te organiseren en zijn daarvoor ook in contact gekomen met verschillende bekende partijen, namelijk Ubisoft voor de game-room, MBO Rijnland voor de beautycorner, 3voor12 voor de live muziek en Legio Secunda Augusta voor de modeshow. We zijn op kantoor super goed begeleid door onze collega’s en er hing een hele relaxte werksfeer.

De avond zelf was voor ons beiden heel spannend. Nog een beetje de laatste puntjes op de i zetten, en wachten tot de deuren open konden. Toen de deuren open gingen, kwamen er al gelijk mensen naar binnen. We waren super blij met de opkomst en alle mensen waren super enthousiast. De avond begon dat wij als jongerenambassadeurs bij de deur de mensen mochten ontvangen, dat vonden we allebei heel erg leuk om te doen. Daarna was het voor ons een beetje rennen en vliegen om zo mensen te helpen en de avond zo gesmeerd mogelijk te laten verlopen. Gelukkig kregen we ook hulp van onze stagebegeleiders die beiden aanwezig waren die avond.

Het onderdeel dat het meest populair was die avond was de silent disco. Daar stond jong en oud samen te dansen op 3 verschillende soorten muziek. Ook was er live muziek door 2 verschillende bandjes, wat heel gaaf was. Ze stonden midden in het museum, wat een aparte sfeer gaf aan het kleine concert. We hebben samen niet alle onderdelen even goed kunnen bekijken omdat we bezig waren met de goede verloop van de avond, maar toch hebben we wel allebei super erg genoten van de geweldige avond!

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Roxanne en Yvonne? Word ook jongerenambassadeur bij een organisatie die bij jou past! We denken graag met je mee, stuur ons gewoon even een appje!