Gastblog: ‘We leefden op tijdens onze gesprekken’

Ondanks de coronamaatregelen, zijn we bij Jongerenambassadeurs overtuigd dat jongeren nog steeds hun bijdrage kunnen leveren. Zo brachten we het project ‘Wijsheid aan de Lijn’ tot leven. Als jongere word je gematcht met een oudere en bel je wekelijks met elkaar. Het doel? Waardevolle verhalen verzamelen! In deze gastblog deelt jongerenambassadeur Suzanne haar ervaringen.

Jongerenambassadeur Suzanne en haar bel-buddy Coby

Ruim vier weken lang heb ik mij als jongerenambassadeur ingezet voor de seniorenorganisatie KBO-PCOB. Als jongerenambassadeur was ik betrokken bij het project Wijsheid aan de Lijn, waarbij ik vier weken lang elke week belde met een oudere, Coby.

Vooral in deze tijd van het coronavirus stond Coby wel open voor wat meer sociaal contact vanwege veel annuleringen van activiteiten. Daarbij heb ik zelf ook altijd open gestaan om een maatje van een oudere te worden, eenzaamheid bij ouderen gaat mij namelijk best wel aan het hart. De afgelopen tijd zijn met name de ouderen geraakt door het coronavirus en dit stimuleerde mij nog meer om een oudere een hart onder de riem te steken.

Ik ben erg blij dat ik mij heb aangesloten bij het project Wijsheid aan de Lijn. Het is naar mijn mening een laagdrempelige, maar toch waardevolle manier om met een oudere in contact te staan. Zo leefden Coby en ik op tijdens onze gesprekken. Wij deelden veel dezelfde interesses en konden verschillende wijsheden vanuit onze eigen generatie met elkaar delen. Dit maakte ons een goede match. Best bijzonder aangezien wij willekeurig aan elkaar gekoppeld waren.

Het project Wijsheid aan de Lijn kan een mooie brug slaan tussen een jongere en oudere generatie. Wel is het hierbij prettig als er een klik is tussen de oudere en jongere, een goede klik maakt het project namelijk leuker en waardevoller. Het is dus handig om vooraf te kijken of interesses matchen.

Coby en ik hebben afgesproken om elkaar zo af en toe nog eens een berichtje te sturen. Het is denk ik goed als dit aan het einde van het project een beetje gestimuleerd wordt of dat het project bijvoorbeeld over gaat in Wijsheid op Papierwaarbij je elkaar een kaartje schrijft op bepaalde momenten in het jaar (met kerst of op elkaars verjaardagen bijvoorbeeld).

Zoals te lezen is ben ik enthousiast over het project Wijsheid aan de Lijn en heb ik er een wijs contact aan overgehouden!

Suzanne Waanders

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Suzanne? Meld je aan als jongerenambassadeur of stuur ons een appje!