Selecteer een pagina

Gastblog: Jongerenambassadeurs zetten zich in voor mensenrechten bij Amnesty!

Jongerenambassadeurs Suzy en Jeroen organiseerden de afgelopen maanden het Changemakers weekend voor Amnesty International, zetten schrijfacties op en dachten mee achter de schermen. In deze gastblog neemt Suzy je mee in haar ervaringen als jongerenambassadeur.

Soest – Checkpoint Changemakers Amnesty International Foto: Pierre Crom

Om het begin van ons Jongerenambassadeursschap in te luiden, werden we meteen uitgenodigd om mee te lopen met het jongerenweekend van Amnesty International: Checkpoint Change. Een groep van 50 gedreven jongeren kreeg tijdens dit weekend verschillende workshops aangeboden, en er werd door de jongeren zelf,  ‘de Changemakers’, een actie bedacht en neergezet. 

Als Jongerenambassadeur bevind je je in de unieke positie, waarbij je als tussenstation kan fungeren tussen de jongeren en de vaste medewerkers van Amnesty op het hoofdkantoor in Amsterdam. Je kunt je meer in de jongeren verplaatsen, je spreekt hun taal wat beter. Samen met mijn mede-Jongerenambassadeur Jeroen, kregen wij daarom de taak op ons om deze Changemakers te blijven betrekken bij de verschillende acties die Amnesty dit jaar aanbiedt. 

Elk jaar op 10 december – de Dag van de Mensenrechten -, worden er vanuit Amnesty door het hele land schrijfacties georganiseerd. Met behulp van de Medewerkers Educatie, kregen wij als Jongerenambassadeurs de kans om met de Changemakers ons eigen schrijfactie op te zetten bij een jongerencentrum in Amsterdam Nieuw West. Het was een leuke kans om door middel van deze actie jongeren van verschillende achtergronden samen te brengen.

Foto: Emma Haverdings Fotografie

Door middel van Jongerenambassadeurs heb ik een uniek kijkje achter de schermen kunnen krijgen binnen een grote organisatie als Amnesty International. Naast de waardevolle werkervaring die ik heb opgedaan bij een organisatie waar ik tegen opkijk, heeft een passievolle werkomgeving als Amnesty International mij ook meer intrinsieke motivatie gegeven om mij verder in te zetten voor projecten die van maatschappelijk belang zijn. Ook bij Amnesty zal ik mij blijven inzetten. Zo ben ik nu al enthousiast om volgend jaar weer mee te helpen bij het volgende jongerenweekend!

Suzy Willekens