Jongerenambassadeurs als jouw doel voor 2023

 

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is een mooi moment om na te denken over persoonlijke doelen. Naast school, vrienden en nog zoveel meer is mijn doel voor 2023: andere jongeren enthousiast maken om jongerenambassadeur te worden. Zelf heb ik als jongerenambassadeur ontzettend veel mogen leren. Ik heb gemerkt hoe waardevol een traject bij Jongerenambassadeurs is. Daarom, grijp als jongere deze kans aan en zet je in als jongerenambassadeur.

 

Het Maatschappelijke Diensttijdproject  Jongerenambassadeurs biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om hun belangrijke stem te laten horen. Jongeren uit heel Nederland kunnen aan de slag bij een droomplek die hen aanspreekt. De droomplekken zijn organisaties, bedrijven en (overheids)instanties die staan te springen om het  advies van onze jonge generatie. Afgelopen jaar zijn er weer veel nieuwe jongerenambassadeurs aan de slag gegaan bij een droomplek om mee te denken over maatschappelijke thema’s. Maar nog lang niet iedereen wordt gehoord en er zijn nog veel droomplekken opzoek naar enthousiaste jongeren. Waarom zou jij in 2023 je stem moeten laten horen als jongerenambassadeur?

Jongerenambassadeurs biedt je de kans om als mens te groeien. Ik heb gemerkt dat ik tijdens mijn jongerenambassadeursschap ontzettend veel geleerd heb. Bij een droomplek ontwikkel je vaardigheden die voor de rest van je leven waardevol zijn. Je leert bijvoorbeeld om een heldere boodschap aan de organisatie en medejongerenambassadeurs over te brengen. Daarnaast word je geprikkeld om op een bredere manier naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hierover een advies te vormen.

Als ik leeftijdsgenoten vraag of zij ook jongerenambassadeur willen worden, hoor ik vaak dat ze twijfelen of ze genoeg tijd hebben. Ik denk echter dat Jongerenambassadeurs juist tijd kan opleveren. Door de ervaring die je opdoet bij de droomplek, word je sterker als mens. De positieve sfeer bij Jongerenambassad

eurs en de droomplekken, geeft veel energie. Deze energie kan je gebruiken om je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Bovendien investeer je in de toekomst. Het gaat hierbij niet alleen om je eigen toekomst, maar ook die van de samenleving.

Voor organisaties is de stem van jongeren heel waardevol. Jongeren kijken immers met een open blik naar de dingen die in de samenleving spelen. Door samen in gesprek te gaan, ontstaan er mooie ideeën. Bovendien weten jongeren vaak uit ervaring hoe dingen verbeterd kunnen worden.

Lijkt het je ook leuk om jouw stem te laten horen door jouw ervaringen te delen en mee te denken over vraagstukken in de samenleving? Jongerenambassadeurs biedt je die kans. Dus begin 2023 goed en meld je aan als Jongerenambassadeur! (Of voor organisaties als nieuwe droomplek).