Internationale Jongerendag: impact maken

Gisteren was het Internationale Jongerendag. Tijd om een update te geven over de jongerenambassadeurs! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren was het de Internationale Dag van de Jeugd. De Verenigde Naties (VN) heeft deze speciale dag al in 1999 in het leven geroepen om aandacht te vestigen op jongeren in de hele wereld die een bijdrage leveren aan de samenleving. De VN-secretaris Guterres geeft ook aan dat dit dé dag is om de rol van jongeren te vieren. Daar geven wij graag gehoor aan!

Nog geen jaar geleden is het project Jongerenambassadeurs gestart. Veel jongeren hebben zich al aangemeld om jongerenambassadeur te worden. We hebben dan ook ruim 70 jongeren kunnen matchen met een organisatie. Zo zijn er al projecten afgerond bij bijvoorbeeld KWF Kankerbestrijding, ProDemos, de Albert Heijn en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Er lopen nu projecten bij onder andere D66, Amnesty, Kinderzwerfboek en het Rijksmuseum Boerhaave. Heel mooi om te zien hoe jongeren zich inzetten voor hun droomplek en zo hun eigen bijdrage leveren aan de samenleving!

Wil je ook impact maken en advies geven aan een organisatie? Schrijf je dan snel in als jongerenambassadeur! Staat jouw droomplek niet op de website? App dan naar 06-18530825 en laat ons weten wat jij leuk zou vinden!