Bouw mee aan de community van Jongerenambassadeurs!

Ons allereerste online event wordt een feit. Samen met jullie gaan we bouwen aan een community van jongeren. Op woensdag 10 februari vindt onze eerste JA meet-up plaats en jij kan erbij zijn! Lees snel verder om alles te weten te komen over dit nieuwe initiatief en meld je hier aan!

Vanuit het project Jongerenambassadeurs vinden wij het belangrijk dat jongeren hun verhaal kunnen vertellen. Jongeren hebben namelijk waardevolle kennis, inzichten en een mening die geuit mag worden. Steeds vaker wordt er gezegd: ‘jongeren, laat van je horen!’, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom wij mogelijkheden creëren om dit te doen. En misschien wel het belangrijkste, we proberen er ook voor te zorgen dat er iemand naar je luistert. Als team zijn wij nu al een tijd bezig om jongeren te koppelen aan droomplekken waar zij, over een thema dat hen aanspreekt, meedenken en advies geven. Binnen ons netwerk hebben we een grote diversiteit aan jongeren. Met allen eigen interesses, talenten en een eigen verhaal. Nu wij dit ongeveer een jaar hebben mogen aanschouwen, is het de hoogste tijd om dit ook aan jullie te laten zien. Om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. We willen jullie de gelegenheid geven om mee te bouwen aan een community van Jongerenambassadeurs!

Het opbouwen van een community dient verschillende doeleinden. Allereerst natuurlijk netwerken, iets wat we bij de starttraining al noemen. Doordat jullie dezelfde ervaring delen, namelijk het doen van een jongerenambassadeurschap, is het redelijk makkelijk om contact te leggen. Het zou zomaar kunnen dat iemand binnen ons netwerk een studie doet die jij misschien wil gaan volgen. Of inmiddels al een baan heeft in de sector waar jij nog een stage zoekt. Jullie kunnen elkaar op verschillende vlakken informeren en verder helpen! Daarnaast kunnen jullie elkaar inspireren.

Wellicht heeft iemand na diens ambassadeurschap wel een eigen bedrijfje opgericht, of heeft iemand een ervaring opgedaan die diens leven heeft veranderd! Ook is het interessant te ontdekken hoe andere jongeren hun stem hebben laten horen. Maar een community kan nog veel meer zijn. Een groep van jongeren die kennis met elkaar deelt, elkaar tips kan geven, elkaar kan steunen en tot nieuwe inzichten kan komen. Die nieuwe jongeren kan inspireren om ook  jongerenambassadeur te worden en daarmee impact te maken. Een manier om over bepaalde thema’s te discussiëren, in contact te blijven met het team van Jongerenambassadeurs en wie weet een manier om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Door het organiseren van een JA meet-up hopen wij dit alles te faciliteren. Bij een mooie opkomst willen we dit een terugkerend evenement maken dat we online (en hopelijk in de toekomst fysiek) laten plaatsvinden. De meet-ups zullen elk een eigen thema hebben, soms komt een gastspreker langs, maar ook jongeren krijgen een kans om het podium te pakken en hun eigen verhaal te vertellen.

Ook als  je (nog) geen jongerenambassadeur bent of alumni, ben je meer dan welkom. Maak kennis met elkaar en blijf op de hoogte van wat Jongerenambassadeurs allemaal doet. Wie weet word je wel geïnspireerd om zelf (weer) impact te maken!

Tijdens de allereerste JA Meet-Up zullen enkele jongerenambassadeurs in korte pitches over hun ervaringen vertellen en krijg je de kans om jouw eigen ervaringen met anderen te delen. Deze eerste JA Meet-Up zal vooral gaan over gezelligheid en ontmoeting. Dit vieren we door het verloten van een prijs!

Dus, bouw jij met ons mee? Meld je dan hier aan voor de eerste JA meet-up op woensdag 10 februari 2021 om 19:00-20:30!