Jongerenambassadeurs aan de slag bij KWF Kankerbestrijding!

 

Deze week zijn maar liefst 6 jongerenambassadeurs gestart op hun droomplek. In twee teams gaan jongerenambassadeurs Diora, Rebecca, Isabelle, Wouter, Charlotte en Rhobynn aan de slag bij KWF Kankerbestrijding. De komende maanden gaan zij KWF Kankerbestrijding adviseren over twee belangrijke thema’s: zonbescherming en het HPV-vaccin. Op zoek naar de beste manieren om jongeren bewust te maken!

Het eerste Jongerenpanel duikt de wereld van het HPV-vaccin in met als opdracht: hoe komt het eigenlijk dat het aantal meisjes dat zich laat inenten daalt? Wat gaat er mis? En wat kunnen we doen om het beeld te kantelen? Het team is divers: sommige jongeren hebben zich vroeger wel laten inenten, anderen niet. Dat belooft interessante discussies! Ook het tweede Jongerenpanel staat voor een uitdaging. In hun eigen omgeving merken zij vaak dat jongeren zich niet insmeren tegen de zon. Dus hoe maken we insmeren ‘sexy’? En zijn er eigenlijk andere manieren om je tegen de zon te beschermen? De Jongerenambassadeurs starten vanaf vandaag met hun plannen en creatieve ideeën voor KWF.

 

Voor KWF is zonbescherming ter preventie van huidkanker een belangrijk thema. Sinds kort is daar ook de focus op het HPV-vaccin bijgekomen. Kim Kruijt, senior beleidsmedewerker Minder Kanker is blij met de komst van de Jongerenambassadeurs. “Waar we ons bij KWF vaak richten op jonge kinderen en ouders, zijn jongeren ook een belangrijke doelgroep. Ik kijk er naar uit de adviezen van jongeren te krijgen over hoe we hen het beste bewust kunnen maken van de voordelen van zonbescherming en het HPV vaccin”.