Jongerenambassadeurs Hein, Michelle en Jan aan de slag bij de NVvR!

Met trots kondigen we weer drie nieuwe matches aan: Jongerenambassadeurs Hein, Michelle en Jan zijn in januari als team van start gegaan bij de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR). Wat ze gaan doen blijft nog even geheim, maar ze zullen op ludieke wijze laten zien wat er gebeurt als de rechtsstaat in Nederland onder druk komt te staan!

matches, nvvr, jongeren, jongerenambassadeursDe rechtsstaat staat in nogal wat landen onder druk, ook dichterbij dan we vaak denken. Denk aan Polen, Hongarije, Malta en Turkije. Maar hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Wat gebeurt er als de rechtsstaat in Nederland ondermijnd wordt en rechters en officieren van justitie buiten spel staan? De NVvR is benieuwd naar de ideeën van deze drie jongerenambassadeurs om dit onder de aandacht te brengen. Daarnaast is de rechtspraak een belangrijk onderdeel van de maatschappij, maar het is voor jongeren vaak moeilijk voor te stellen wat er nu precies gebeurt in de rechtszaal. Hier gaan deze jongerenambassadeurs iets aan doen!

Geert van Rhee, directeur van de NVvR, is blij met de komst van het drietal: “Voor de NVvR is het thema rechtsstaat zeer actueel. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een conferentie over de staat van onze rechtsstaat. Voor jongeren is dat wellicht een abstract onderwerp, terwijl het hen zeer aangaat. Door de komst van Jan, Hein en Michelle kunnen we nu echt stappen gaan zetten om tot de verbeelding van jongeren te gaan spreken! Ik ben benieuwd welke ludieke actie zij bedenken.”

Gelijk aan de slag! Jongerenambassadeurs Jan, Hein en Michelle zijn samen aan het brainstormen.

Hein staat ook te popelen om aan de slag te gaan: “De ondermijning van de rechtsstaat in landen als Polen, Hongarije en Malta is een serieus probleem. Maar welke gevolgen dat in Nederland zou hebben vind ik moeilijk voor te stellen. Dat gaat ons team nu samen uitzoeken, en we zorgen dat we dit ook kunnen vertalen naar andere jongeren!” In januari hebben Michelle, Hein en Jan hun eerste afspraak gehad met Geert van Rhee, waarbij al allerlei ideeën zijn ontstaan en plannen gesmeed. Uiteraard zijn de vorderingen van het drietal jongerenambassadeurs te volgen via onze website en Instagram, Twitter en Facebook!

In het team bij NVvR is nog ruimte voor versterking! Ben jij ook onder de indruk van de uitdaging waar deze jongerenambassadeurs voor staan? Vertel ons waarom jíj bij NVvR aan de slag wilt door een appje te sturen naar 06 1853 0825! Dan kijken we samen naar het creëren van jóuw droomplek!