Jongerenambassadeurs in de vreemdste dierentuin van Nederland!

Deze week stonden jongerenambassadeurs Senne en Kim oog in oog met een breedvoorhoofdkrokodil, een albino tijgerpython en een witlipbamboeadder. En dat gewoonop een doordeweekse dag in Tilburg! Een spannende dag voor de jongerenambassadeurs om meerdere redenen: niet alleen omdat sommige dieren níet achter glas bleken te zitten, maar ook omdat het hun eerste dag was als jongerenambassadeur bij de vreemdste dierentuin van Nederland: dierenpark de Oliemeulen!

Vreemde dieren: onbekend maar wel bemind?
In het gezellige Brabantse dierenpark vind je geen ‘normale’ dierentuindieren, zoals een zebra, leeuw of giraffe. Met meer dan 150 diersoorten vind je in de Oliemeulen de meest vreemde dieren: van de wateragaam en roodkop varaan tot loslopende stinkdieren en vliegende hondjes. Vreemd en onbekend maakt een dier soms onbemind en daarom doet het dierenpark er alles aan om de gekke dieren in een positief daglicht te stellen!

Advies van de jongerenambassadeurs meer dan welkom
Jongerenambassadeurs Senne en Kim gaan hen daarbij helpen. Voor hen beiden een leuk weerzien, want toen zij kinderen waren, kwamen zij ook al eens in het dierenpark met hun ouders. En nu gaan zij als ware jongerenambassadeurs het dierenpark van advies voorzien. Zij gaan brainstormen, meedenken en adviseren hoe de dierentuin nóg meer bezoekers kan trekken en hoe zij, bijvoorbeeld via het YouTube-kanaal van het dierenpark, de bezoekers kennis kunnen laten maken met de gekke dieren.