Selecteer een pagina

We gaan door!!! Jongerenambassadeurs geselecteerd als officieel programma van de maatschappelijke diensttijd!

Als één van 25 projecten is Jongerenambassadeurs geselecteerd om de maatschappelijke diensttijd (MDT) verder te brengen. Dat betekent dat nóg meer jongeren in heel Nederland de komende tijd aan de slag kunnen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden om impact te maken en advies te geven over wat jongeren belangrijk vinden. Jongerenambassadeurs slaat de handen ineen met stichting Halt, seniorenorganisatie KBO-PCOB en het Maerlant Lyceum in Den Haag!

Anderhalf jaar geleden ging Jongerenambassadeurs van start als proeftuin voor de maatschappelijke diensttijd. In die tijd is er veel ervaring opgedaan met wat wel en niet werkt voor jongeren én organisaties. Meer dan honderd jongeren zijn aan de slag gegaan bij hun droomplek. Ministeries, bibliotheken, radio en televisie, dierenasiels en nog veel meer organisaties hebben een advies gekregen van hun jongerenambassadeurs. Met succes, want vanaf mei is Jongerenambassadeurs niet langer een proeftuin maar een officieel programma van de MDT!

Binnen Jongerenambassadeurs gaat de Public Affairs Academie de samenwerking aan met stichting Halt, het Maerlant Lyceum in Den Haag en seniorenorganisatie KBO-PCOB. Elk van deze partners brengt haar eigen expertise mee. Zo zorgt Jongerenambassadeurs ervoor dat de stem van jongeren niet alleen gehoord wordt in organisaties maar ook in de maatschappij.

Samen met haar partners heeft Jongerenambassadeurs een uniek programma gecreëerd waar jongeren door heel Nederland aan mee kunnen doen. Het landelijk netwerk van droomplekken wordt uitgebreid en met een jongerencoach in elke provincie weten we jongeren optimaal te bereiken en te begeleiden. Zo kunnen nog meer jongeren hun stem laten horen in de maatschappij!