Jongerenambassadeurs nieuwsbrief maart

De jongerenambassadeurs zijn volop aan de slag en dat levert mooie resultaten op! Zo werken jongerenambassadeurs Judith en Emma toe naar een bijzonder evenement bij Rijksmuseum Boerhaave, waarover ze in deze nieuwsbrief vertellen. Bij dierenpark De Oliemeulen zijn jongerenambassadeurs Senne en Kim aan de slag. Daarnaast blijven er mooie nieuwe droomplekken bijkomen, waarvan we er een aantal uitlichten. Verder komt er een heus Maatschappelijke Diensttijd-festival aan waar Jongerenambassadeurs van de partij zullen zijn. Natuurlijk houden we je ook op de hoogte van de volgende starttraining. Veel leesplezier!

29 maart: MDT-festival!

Op 29 maart vindt het Maatschappelijk Diensttijd (MDT) festival plaats! Na de zomer van 2019 gaat de Maatschappelijke diensttijd van start. Vanuit de ervaringen van verschillende proeftuinen, waaronder Jongerenambassadeurs, is er een plan bedacht hoe de maatschappelijke diensttijd eruit moet gaan zien. Op het MDT-festival geven gemeenten, organisaties, en bovenal jongeren hun mening over dit plan! Er is genoeg te beleven: naast verschillende workshops is er gelegenheid om andere jongeren te spreken en MDT-projecten. Ga jij met ons mee naar het MDT-festival en laat je van je horen? Je kunt je aanmelden via deze link. Enne.. reiskosten worden vergoed 😉

Jongerenambassadeurs in het vreemdste dierenpark van Nederland!

Deze week stonden jongerenambassadeurs Senne en Kim oog in oog met een breedvoorhoofdkrokodil, een albino tijgerpython en een witlipbamboeadder. En dat gewoon op een doordeweekse dag in Tilburg! Om meerdere redenen was dit een spannende dag voor de jongerenambassadeurs: niet alleen zaten sommige dieren níet achter glas, maar het was ook hun eerste dag als jongerenambassadeur bij het vreemdste dierenpark van Nederland: dierenpark de Oliemeulen!

Vreemde dieren: onbekend maar wel bemind?
In het gezellige Brabantse dierenpark vind je geen ‘normale’ dierentuindieren, zoals een zebra, leeuw of giraffe. Met meer dan 150 diersoorten vind je in de Oliemeulen de meest vreemde dieren: van de wateragaam en roodkop varaan tot loslopende stinkdieren en vliegende hondjes. Vreemd en onbekend maakt een dier soms onbemind en daarom doet het dierenpark er alles aan om de gekke dieren in een positief daglicht te stellen!

Advies van de jongerenambassadeurs meer dan welkom
Jongerenambassadeurs Senne en Kim gaan hen daarbij helpen. Voor hen beiden een leuk weerzien, want toen zij kinderen waren, kwamen zij ook al eens in het dierenpark met hun ouders. En nu gaan zij als ware jongerenambassadeurs het dierenpark van advies voorzien. Zij gaan brainstormen, meedenken en adviseren hoe de dierentuin nóg meer bezoekers kan trekken en hoe zij, bijvoorbeeld via het YouTube-kanaal van het dierenpark, de bezoekers kennis kunnen laten maken met de gekke dieren.

Jongerenambassadeurs Emma en Judith van start bij Rijksmuseum Boerhaave

Enkele weken geleden zijn jongerenambassadeurs Emma en Judith aan de slag gegaan bij hun droomplekRijksmuseum Boerhaave. De komende maanden gaan de twee studenten het museum adviseren over het houden van de jaarlijkse museumnacht! Hun opdracht: hoe maken we het museum in het algemeen, en de museumnacht in het bijzonder, aantrekkelijker voor jongeren?

Inmiddels lopen Emma en Judith op regelmatige basis rond in het museum. Ze worden door de directie van het museum gevraagd na te denken over de vraag hoe het museum aantrekkelijker gemaakt kan worden voor jongeren. Dat doen deze jongerenambassadeurs zowel in het algemeen, als met betrekking tot de museumnacht waar Boerhaave aan meedoet. “Het museum wil maatschappelijk betrokken zijn en een breder publiek aanspreken. Wij gaan ze daarbij helpen,” aldus Judith.

De twee meiden vullen elkaar volgens Judith goed aan. “Ik kom uit de bèta-hoek, en Emma is een ‘echte alfa’, want ze studeert Nederlands. Ook staat zij wat dichterbij middelbare scholieren, omdat ze in haar eerste jaar zit, terwijl ik drie jaar geleden al klaar was op de middelbare.” Hoewel beide Jongerenambassadeurs het museum kennen, vullen zij elkaar ook op dat vlak aan. Judith: “Emma is hiervoor een paar keer in het museum geweest, en ik heel vaak”. Judith hoopt dat zij en Emma het museum samen goed kunnen adviseren: ”We willen graag onze twee perspectieven bij elkaar brengen. Dat is onze uitdaging, en we hebben er zin in!”

Op de hoogte blijven van de vorderingen van Emma en Judith? Volg ons op InstagramFacebook of hou de site in de gaten!

Een greep uit de nieuwste vacatures!

Jongerenambassadeurs bij het Boijmans Van BeuningenMuseum Boijmans van Beuningen gaat verbouwen! Daarom is het museum op zoek naar een jongerenambassadeur met frisse ideeën om de collectie in de klas te tonen! Daarnaast zijn ze op zoek naar jonge ervaringsdeskundigen die hen gaan helpen om toekomstige tentoonstellingen en evenementen nóg inclusiever te maken om ook jongeren met een beperking de kans te geven om van kunst te genieten! Herken jij jezelf hierin? Meld je dan nu aan als jongerenambassadeur!

Bij het Zeeuws Maritiem muZEEum ga je op avontuur door het verleden en ontmoet je zeeheld Michiel de Ruyter! Het museum is op zoek naar twee enthousiaste jongerenambassadeurs! Word jij de jongerenambassadeur die erop los vlogt, blogt of instagramt voor het museum? Of help jij om nog succesvollere tentoonstellingen te bedenken? Je vindt de vacatures op onze site!

De Angstfabriek confronteert bezoekers met angsten over klimaatverandering, migratie en vaccinaties in een levensechte pop-up ervaring. Vind jij het ook belangrijk om na te denken over angstberichten, media en jouw rol in de maatschappij? En wil je meehelpen om jongeren bewuster te maken via sociale media? Meld je aan als Jongerenambassadeur bij Critical Mass!

Starttraining 1 april

Nee, we maken géén grap. Op 1 april vindt echt de volgende starttraining plaats! Jouw kans om andere jongerenambassadeurs te leren kennen, skills op te doen en al jouw vragen te stellen over het jongerenambassadeurschap! Wil jij erbij zijn? Stuur een appje naar 06 1853 0825!

Heeft jouw organisatie een bijzondere plek voor een jongerenambassadeur?

Laat het ons weten! Jongerenambassadeurs werpen een frisse blik op de organisatie en geven praktische feedback. Organisaties die benieuwd zijn naar het advies van jongeren kunnen contact opnemen via jasmijn@jongerenambassadeurs.com of via 06 1853 0825!