Jongerenambassadeurs op MDT-festival!

Afgelopen vrijdag waren onze jongerenambassadeurs aanwezig op het Maatschappelijke Diensttijd (MDT)-festival in de Van Nelle fabriek in Rotterdam! Jongeren, deelnemende organisaties, en nog veel meer enthousiaste betrokkenen kwamen op 29 maart samen om ideeën te delen, inspiratie op te doen en successen te vieren. Tijdens de opening kwam goed naar voren dat we te maken hadden met een divers gezelschap: sommigen waren al bij de allereerste stappen van de maatschappelijke diensttijd aanwezig, terwijl anderen juist aanwezig waren om inspiratie op te doen voor een project. De zaal werd flink opgezweept door twee enthousiaste dagvoorzitters!

Inspiratie opdoen
Na de opening was het tijd om aan de slag te gaan: zowel organisaties als jongeren konden kiezen uit verschillende workshops. Zo werden organisaties bij de workshop ‘24/7 online’ bijgepraat over het social media gebruik van jongeren. De deelnemers kregen een flinke eye-opener mee: jongeren besteden bijna acht uur(!) per dag aan (social) media.

Onze jongerenambassadeurs konden kiezen uit onder andere een heuse TED talk, een workshop reanimeren, of een thaiboks-training om even lekker te ontladen. We hadden er zin in en lieten ons meevoeren door de verschillende trainers!

Hoog bezoek
Natuurlijk mochten ook de aanjagers van de Maatschappelijke Diensttijd niet ontbreken: staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) waren aanwezig om samen met de jongeren de start van het MDT-jongerenpanel af te trappen! Zij geven advies over het vormgeven van de MDT. Want wie weet nou beter wat jongeren leuk vinden dan jongeren zelf? Eigenlijk was het ook de bedoeling om de nieuwe naam van MDT bekend te maken, maar daar moeten we nog héél even op wachten…

Het festival liet mooi zien hoe meer dan 700 deelnemers kennis over en ervaring met hun project uitwisselden, om zo het ontwerp van de MDT weer een stap verder te brengen. Al met al een inspirerende dag!