Jongerenambassadeurs Emma en Judith van start bij Rijksmuseum Boerhaave
Enkele weken geleden zijn jongerenambassadeurs Emma en Judith aan de slag gegaan bij hun droomplek: Rijksmuseum Boerhaave. De komende maanden gaan de twee studenten het museum adviseren over het houden van de jaarlijkse museumnacht! Hun opdracht: hoe maken we het museum in het algemeen, en de museumnacht in het bijzonder, aantrekkelijker voor jongeren?

Inmiddels lopen Emma en Judith op regelmatige basis rond in het museum. Ze worden door de directie van het museum gevraagd na te denken over de vraag hoe het museum aantrekkelijker gemaakt kan worden voor jongeren. Dat doen deze jongerenambassadeurs zowel in het algemeen, als met betrekking tot de museumnacht waar Boerhaave aan meedoet. “Het museum wil maatschappelijk betrokken zijn en een breder publiek aanspreken. Wij gaan ze daarbij helpen,” aldus Judith.

De twee meiden vullen elkaar volgens Judith goed aan. “Ik kom uit de bèta-hoek, en Emma is een ‘echte alfa’, want ze studeert Nederlands. Ook staat zij wat dichterbij middelbare scholieren, omdat ze in haar eerste jaar zit, terwijl ik drie jaar geleden al klaar was op de middelbare.” Hoewel beide Jongerenambassadeurs het museum kennen, vullen zij elkaar ook op dat vlak aan. Judith: “Emma is hiervoor een paar keer in het museum geweest, en ik heel vaak”. Judith hoopt dat zij en Emma het museum samen goed kunnen adviseren: ”We willen graag onze twee perspectieven bij elkaar brengen. Dat is onze uitdaging, en we hebben er zin in!”

Op de hoogte blijven van de vorderingen van Emma en Judith? Volg ons op Instagram, Facebook of hou de site in de gaten!