Selecteer een pagina

Jongerenambassadeurs Zomertips: Wat ga jij deze zomer doen?

jul 8, 2020 | Nieuws

De zomervakantie komt eraan! Ein-de-lijk! Of vind je het misschien wel jammer omdat er door het coronavirus maar weinig school is geweest de afgelopen maanden? Hoe dan ook geeft het jou de tijd om aan de slag te gaan met de dingen die jij leuk of interessant vindt. Wij van Jongerenambassadeurs denken graag met je mee en hebben hieronder de beste tips verzameld!

Tip 1: Lees je in over jonge changemakers Op achtjarige leeftijd zag Greta Thunberg een documentaire over de klimaatcrisis en vroeg zich af: “Hoe komt het dat niemand hierover praat?” Dus begon zij het gesprek! Inmiddels heeft ze een mooi boek geschreven over hoe het is om je als jongeren uit te spreken: Ons huis staat in Brand! Een echte aanrader.Β 

Tip 2: Verdiep je in jongeren door de jaren heen Dit jaar vieren we 75 Jaar Vrijheid. Speciaal hiervoor heeft Movies that Matter Educatie een aantal films passend bij dit thema voor jou op een rijtje gezet. Leer bijvoorbeeld meer over Wies in de Tweede Wereldoorlog.Β 

Tip 3: Zet je in tegen eenzaamheid De zomer is vaak een eenzame tijd voor ouderen. Maar daar kan jij verandering in brengen! Bij het project Wijsheid aan de Lijn koppelen we je aan een oudere om hun mooiste verhalen te verzamelen. Door de verhalen te bundelen help je ouderenorganisatie KBO-PCOB jong en oud te verbinden! Lees hier meer!

Tip 4: Word Jongerenambassadeur! Geen zin om stil te zitten? Wil je werken aan je CV? Of iets betekenen voor een ander? We hebben nog vele droomplekken voor jullie klaar staan, wachtend op jouw advies! Zo zoekt de European Solidarity Corps nog jogneren die hen advies kunnen geven: e maken we jongeren enthousiast om een aanvraag in te dienen en aan de slag te gaan met hun eigen project? Meld je aan!

Tip 5: Ontspan! Het is natuurlijk niet voor niets vakantie, dus neem je rust. Ga lekker in zonnetje zitten, lees een spannend boek, kijk een goede film of spring in het zwembad. Geniet van je vakantie en rust lekker uit. We kijken er naar uit om gauw met je aan de slag te gaan!