Een warme kennismaking met Amnesty International

Het hoofdkantoor van Amnesty International in Amsterdam kan de inbreng van jongeren wel waarderen! Dat bleek tijdens de eerste kennismaking van jongerenambassadeurs Suzy en Jeroen bij hun droomplek. Amnesty International begon ooit met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen, maar de laatste decennia is dat werk enorm uitgebreid. Amnesty International pleit voor bewustwording op tal van thema’s: van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Een belangrijk onderdeel van dit werk is educatie, zodat mensen zich bewust zijn van mensenrechten(schendingen) wereldwijd! De eerste kennismaking van Jeroen en Suzy bij Amnesty zorgde voor een vliegende start:

De eerste ontmoeting met Amnesty was vooral een warm welkom voor ons. We werden ontvangen door 5 medewerkers van Amnesty, wat meteen een indruk gaf dat Amnesty het serieus nam, en de toevoeging van jongerenambassadeurs op prijs stelde. Er werden presentaties gehouden over de verschillende projecten, waarna ons gevraagd werd welk project we wilden doen. Suzy en ik hebben uiteindelijk gekozen voor het project Checkpoint change & Write for Rights. Doordat de vergadering vlotter verliep dan verwacht kregen we nog een rondleiding door het gebouw van Amnesty (een prachtig oud schoolgebouw op de Keizersgracht in Amsterdam) en werden we voorgesteld aan een aantal werknemers van verschillende afdelingen. Je kreeg het gevoel dat iedereen die er werkte daar zat met een visie, en dat het een hechte familie was. Al met al, een hele leuke ontmoeting.

  • Jongerenambassadeurs Suzy & Jeroen

Vanaf september gaan Jeroen en Suzy aan de slag binnen de afdeling Educatie in samenwerking met de afdeling Mobiliteit in Actie. De jongerenambassadeurs denken mee over het organiseren van een Amnesty jongerenactivistenweekend dat eind september plaatsvindt. Natuurlijk zullen ze hierbij zelf ook aanwezig zijn! Maar na dit weekend is het werk nog niet gedaan, want hoe blijven jongeren na zo’n weekend betrokken bij Amnesty International? Zetten ze een lokale actie op of doen ze mee aan een schrijfactie? Suzy en Jeroen geven advies!