Kennismaking met Apenheul

Een startbijeenkomst houden vlak boven het verblijf van de gorilla’s, ik denk niet dat veel jongeren dat kunnen zeggen. Vorige maand zijn 7 jongerenambassadeurs gestart met hun project bij Apenheul. Tussen de loslopende apen door hebben zij de opdracht gekregen om onderzoek doen naar het thema ”binden en boeien”. Wat maakt het juist voor jongeren aantrekkelijk om bij Apenheul te werken? Een belangrijk vraagstuk in een arbeidsmarkt die alsmaar krapper wordt. En wie kan daar niet beter advies over geven dan de jongerenambassadeurs?

Tijdens de bijeenkomst zijn ze in gesprek gegaan met medewerkers van Apenheul en ASA (uitzendbureau), die verantwoordelijk zijn voor de personeelszaken. Maar zoals op de foto te zien kregen ze ook hoog bezoek van een van de apen! Aankomende week gaan de jongerenambassadeurs diepe interviews houden met verschillende medewerkers/leidinggevenden om meer informatie over het werk van Apenheul te verzamelen. Zo komen ze tijdens het project met allemaal verschillende type jongeren in gesprek, dus dat is wel even uit je comfort zone stappen.

Wil jij ook nieuwe jongeren ontmoeten en tegelijk jouw sociale skills trainen? Neem dan een kijkje op onze open droomplekken en misschien sta jij binnenkort bij een van onze organisaties of bedrijven!