Kennismaking met de TU Delft

Afgelopen maand zijn jongerenambassadeurs Roel, Youri, Niels, Feran, Stan & Koen gestart met hun traject bij de TU Delft Science Centre. Zij gaan de komende zes maanden advies geven hoe jongeren op de middelbare scholen enthousiast kunnen worden gemaakt over techniek en wetenschap. Een van de jongerenambassadeurs gaf aan dat het hem opvalt dat steeds meer jongeren in zijn omgeving voor economische studies kiezen en dat er op de middelbare school erg weinig aandacht voor techniek is. Daarom is het advies van deze jongerenambassadeurs enorm relevant!

Tijdens de kennismaking kregen de jongerenambassadeurs een rondleiding over de campus, waar meer dan 35.000 (!) studenten studeren met een groot scala aan opleidingen (bouwkunde, life science, aerospace engineering en ga zo maar door). De campus is inmiddels zo groot dat ze een tramlijn aan het bouwen zijn, speciaal voor de campus zelf. Dat is wel even wat anders dan de omgeving van Bemmel (12.000 inwoners) waar de jongeren vandaan komen. Na de rondleiding hebben de jongeren een briefing gekregen van het afdelingshoofd Educatie en zijn ze met meerdere studenten in gesprek gegaan over de verschillende studies.

Kortom, een indrukwekkende maar ook leerzame dag! Nu is het tijd voor de jongerenambassadeurs om aan de slag te gaan met hun plan van aanpak dat zij binnenkort gaan presenteren aan het afdelingshoofd.