Jan Peter (17) gaat graag naar klassieke concerten in het Muziekgebouw in Eindhoven. Onlangs heeft hij nog twee keer in één weekend het concert van Beethoven meegepakt. Het valt hem op dat er wel erg veel grijze kapsels in het publiek zitten. Jammer, vindt Jan Peter, want klassieke muziek is echt niet alleen iets voor oudere generaties. Daarom gaat hij als jongerenambassadeur van het Muziekgebouw aan de slag om jongeren voor klassieke muziek te interesseren!

Zelf heeft Jan Peter klassieke muziek van huis uit meegekregen. Mede door het aantrekkelijke tarief van € 7,50- voor een last minute-kaartje is hij regelmatig in het Muziekgebouw te vinden. Het verbaast hem dat niet meer jongeren deze kans grijpen. Misschien hebben ze er nog nooit van gehoord, of weten ze niet zo goed wat klassieke muziek inhoudt? Jan Peter gaat het uitzoeken en adviseert het Muziekgebouw op welke manier zij meer jongeren naar klassieke concerten kunnen trekken!

Het Muziekgebouw is blij met de inzet van Jan Peter. Hoewel zij veel jongeren langs zien komen bij popconcerten en in iets mindere mate bij jazzconcerten, valt de opkomst van jongeren bij klassieke voorstellingen nog tegen. Met het advies van Jan Peter weten zij beter hoe ze jongeren aan kunnen spreken via bijvoorbeeld de Instgrampagina van het Muziekgebouw.

Heb jij net als Jan Peter een mooi idee op welk gebied jíj impact wil maken? Heb jij een passie die je graag deelt met anderen? Meld je aan als jongerenambassadeur en we kijken samen wat jouw droomplek is!