Drie matches voor jongerenpanel KWF!

Met trots kondigen wij maar liefst drie matches aan bij KWF Kankerbestrijding! Rebecca, Diora en Isabelle versterken het jongerenpanel bij KWF. Samen met twee andere panelleden denken zij mee over de voorlichting over het HPV-vaccin. Dit vaccin, dat de kans op baarmoedershalskanker met maar liefst 70% vermindert, is beschikbaar voor alle meiden vanaf 13 jaar. Het aantal meiden dat zich laat inenten daalt en er gaan veel vooroordelen rond. Wat gaat er mis? Deze meiden buigen zich over deze vraag!

Jongerenambassadeurs aan de slag!

Rebecca vertelt waarom zij jongerenambassadeur is geworden: “Jongerenambassadeurs geeft je de kans om echt je stem te laten tellen in de organisatie. Het is niet zomaar een stage waar je eigenlijk niet heel veel inbrengt, maar de organisatie wil jouw advies en gaat ook naar je luisteren!”
Isabelle vult aan: “Ik vind het belangrijk me in te zetten voor anderen. Op deze manier kan ik iets voor anderen doen, op vrijwillige basis!”

Ook jongerenambassadeur Diora is enthousiast over de kans om bij KWF aan de slag te gaan: “Kanker is iets wat echt speelt in de maatschappij. Ik denk dat heel veel jonge meiden niet precies weten hoeveel invloed de HPV-prik heeft. En ik denk dat ik ze dat kan vertellen! Op de basisschool en middelbare school ben ik namelijk goed voorgelicht over wat het precies is. Daardoor had ik zelf de keus. Maar je moet wel weten wat je kiest!”

Binnenkort gaan Isabelle, Diora en Rebecca samen met het jongerenpanel aan de slag bij KWF. Natuurlijk volg je hun ontwikkelingen via onze site, Facebook, Instagram en Twitter. Nieuwsgierig naar de volledige vlogs van de meiden? Deze vind je op ons Youtube-kanaal! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!