Mijlpaal: 100 matches!

Een grote mijlpaal voor Jongerenambassadeurs: de honderdste match is gemaakt! Jongerenambassadeur Alex gaat aan de slag bij D66 in Alphen aan den Rijn. Hoog tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar, waarin honderd jongerenambassadeurs van start gingen bij hun droomplek: van museum tot ministerie en van kinderopvang tot bibliotheek. Door heel Nederland maken jongerenambassadeurs impact!

Vorig jaar september ging het project vol enthousiasme van start en al snel werd de eerste match gemaakt: jongerenambassadeur Karin ging aan de slag bij de Westfriese bibliotheken. Daarna breidde het project zich snel uit, niet alleen in aantal jongeren dat zich aanmeldde maar ook in het aantal droomplekken dat werd aangeboden! Jongerenambassadeurs is trots om te mogen melden dat door heel Nederland droomplekken worden aangeboden: van Venlo tot Zutphen en van Enkhuizen tot Vlissingen.

Naast de landelijke spreiding van de droomplekken werd ook de diversiteit van de adviezen steeds groter. Waar sommige jongerenambassadeurs als lid van een jongerenpanel hun advies opstelden, gingen anderen zelf of in duo’s aan de slag. Er werd geadviseerd over hoe jongeren beter betrokken kunnen worden, wat jongeren aantrekkelijk vinden aan bijvoorbeeld een website of een tentoonstelling en het gebruik van social media. Er zijn festivals georganiseerd, discussieavonden, brainstormsessies en noem maar op. Jongerenambassadeurs schreven rapporten, gaven presentaties en hielden interviews voor hun advies.

Kortom, genoeg te melden over de impact die jongerenambassadeurs maken! Wat onze honderdste match Alex zal gaan doen? Hij adviseert hoe D66 in Alphen aan den Rijn jongeren meer bij de lokale politiek kan betrekken!