Nieuwsbrief april

De tijd vliegt en we zijn alweer toe aan de april-nieuwsbrief van Jongerenambassadeurs! In deze editie lees je over een geslaagd Maatschappelijke Diensttijd-festival, de eerste dag bij dierenasiel ’t Julialaantje van een team jongerenambassadeurs, en een 1 april-grap die iets té goed is gelukt. Natuurlijk mogen ook de nieuwste droomplekken niet ontbreken, en is jongerenambassadeurs op zoek naar versterking! Veel leesplezier!

Vijf jongerenambassadeurs van start bij ’t Julialaantje

Afgelopen donderdag reisden vijf meiden af naar dierenasiel ’t Julialaantje in Rijswijk voor hun eerste kennismaking met het asiel. Deze groep jongerenambassadeurs gaan met het asiel meedenken over hoe alle dieren zo goed mogelijk in het zonnetje kunnen worden gezet. In de ontvangstruimte was het gelijk raak: hondje Jarvis viel goed in de smaak bij Robine, Julia, Bahar, Oumaima en Başak! De aanzienlijk grotere hond die toekeek vanuit de gang werd iets voorzichtiger begroet, maar bleek ook een lieve reus.

Brainstormsessie
Na een dikke knuffel van Jarvis was het dan tijd voor serieuzere zaken. ’t Julialaantje is namelijk benieuwd welke ideeën de jongerenambassadeurs hebben om het jongere publiek aan te spreken. Er is al een website, een krantje en zelfs een Facebook, maar hoe brengen ze het asiel bij jongeren onder de aandacht? De jongerenambassadeurs hebben gelijk al één advies: jongeren zitten tegenwoordig vooral op Instagram. En daar weten deze meiden wel raad mee!

Kennismaking met de dieren
Met de eerste tip op zak verloopt de brainstorm verder soepel. Dan is het tijd om eens een kijkje te gaan nemen in het asiel. Door een recente renovatie zitten alle dieren er extra goed bij: de katten hebben allemaal een eigen kamertje en zitten ver weg van de honden. Want het geblaf dat uit het hondenverblijf komt is niet mis! Zeker niet door twee rakkers die buiten aan het spelen zijn. En de kers op de taart: we mogen binnenkijken bij een mamapoes met maar liefst zes kittens!

Stay tuned!
Het team van jongerenambassadeurs gaat de komende weken aan de slag met een plan van aanpak voor de dieren. Dus hou onze website in de gaten, want binnenkort volg je dierenasiel ’t Julialaantje ook op Instagram!

Geslaagde 1 april-grap

Niet iedereen had goed op de kalender gekeken begin deze maand. Met trots kondigden we een wel héél bijzondere droomplek aan: Ariana Grande schakelt de hulp in van een jongerenambassadeur voor de aankleding van haar World Tour! Vervolgens stroomden de aanmeldingen en appjes van enthousiaste jongeren binnen…

Maar helaas, Ariana biedt niet écht een droomplek aan voor een jongerenambassadeur. Deze 1 april-grap was misschien een beetje té goed gelukt, maar heeft wel gezorgd voor een gezonde dosis aandacht voor onze jongerenambassadeurs. En misschien toch maar eens tijd voor ons om Ariana eens een mailtje te sturen! We willen iedereen in ieder geval bedanken voor de enthousiaste reacties!

Energie en inspiratie bij MDT-festival!

Eind maart waren onze jongerenambassadeurs van de partij bij het Maatschappelijke Diensttijd (MDt)-festival! Jongeren, deelnemende organisaties, en nog veel meer enthousiaste betrokkenen kwamen op 29 maart samen om ideeën te delen, inspiratie op te doen en successen te vieren. Tijdens de opening kwam goed naar voren dat we te maken hadden met een divers gezelschap: sommigen waren al bij de allereerste stappen van de maatschappelijke diensttijd aanwezig, terwijl anderen juist aanwezig waren om inspiratie op te doen voor een project. De zaal werd flink opgezweept door twee enthousiaste dagvoorzitters!

Inspiratie opdoen
Na de opening was het tijd om aan de slag te gaan: zowel organisaties als jongeren konden kiezen uit verschillende workshops. Zo werden organisaties bij de workshop ‘24/7 online’ bijgepraat over het social media gebruik van jongeren. De deelnemers kregen een flinke eye-opener mee: jongeren besteden bijna acht uur(!) per dag aan (social) media.

Onze jongerenambassadeurs konden kiezen uit onder andere een heuse TED talk, een workshop reanimeren, of een thaiboks-training om even lekker te ontladen. We hadden er zin in en lieten ons meevoeren door de verschillende trainers!

Hoog bezoek
Natuurlijk mochten ook de aanjagers van de Maatschappelijke Diensttijd niet ontbreken: staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) waren aanwezig om samen met de jongeren de start van het MDT-jongerenpanel af te trappen! Zij geven advies over het vormgeven van de MDT. Want wie weet nou beter wat jongeren leuk vinden dan jongeren zelf? Eigenlijk was het ook de bedoeling om de nieuwe naam van MDT bekend te maken, maar daar moeten we nog héél even op wachten…

Het festival liet mooi zien hoe meer dan 700 deelnemers kennis over en ervaring met hun project uitwisselden, om zo het ontwerp van de MDT weer een stap verder te brengen. Al met al een inspirerende dag!

De Nationale Jeugdraad (NJR) heeft live verslag gedaan van het MDT-festival! Hun vlog vind je hier!

Nieuwe droomplekken!

Waar maak jij het verschil? Hieronder vind je ter inspiratie een aantal nieuwe droomplekken! Alle droomplekken vind je op onze site, en natuurlijk horen we graag waar jíj vindt dat de stem van jongeren gehoord moet worden!

Humanity House

Het Humanity House in Den Haag vertelt verhalen over vluchten, oorlog en conflict. En dat niet alleen: in hun ervaringsreis ontdek je zelf hoe het is om op de vlucht te zijn. In dit bijzondere museum mag jij als jongerenambassadeur meedenken. Welke debatten en podiumprogramma’s spreken jou aan? Wat zou jij anders doen? Meld je aan en adviseer er op los!

Toilet Alliantie

De Maag Lever Darm Stichting pleit samen met twaalf andere partijen in de Toiletalliantie voor meer openbare toegankelijke toiletten. Kijk jij met een frisse en kritische blik mee met hun lobby? Geef jij advies over hoe ze jongeren kunnen bereiken? Strijd je mee met de missie? Meld je dan aan als Jongerenambassadeur!

Korzo

Met kleurrijke en vernieuwende concerten, dans, theater en festivals is Korzo hét podium voor talentvolle artiesten en een van de grootste hedendaagse dansproducenten van Nederland. Met jonge talentvolle dansers in Crosstown, toonaangevende choreografen en de beste muzikanten staat Korzo midden in de maatschappij. Help jij Korzo de bijzondere verhalen van deze artiesten vertellen?

Vacature: Community Manager bij Jongerenambassadeurs!

Help jij jongeren een stem geven? Dan zijn we op zoek naar jou! Jongeren hebben een mening, een visie, een originele blik op zaken. Maar worden niet altijd gehoord. Daarom hebben FNO en de PA-academie met het project Jongerenambassadeurs de handen ineengeslagen om daar verandering in te brengen. Voor het landelijke project zijn wij per direct op zoek naar een Community Manager.

Als Community Manager ben je sociaal, communicatief en stressbestendig. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met geïnteresseerde jongeren, de jongerenambassadeurs en jongerencoaches. Je weet de juiste toon aan te slaan om jongeren aan het project te verbinden en hebt een goed gevoel om problemen vroeg te signaleren en op te lossen. Je ondersteunt de projectleider in de benadering van bedrijven en organisaties en zet op vernieuwende wijze social media in om jongeren attent te maken op nieuwe vacatures.

Ben jij onze nieuwe Community Manager? Stuur je CV en motivatiebrief naar jasmijn@jongerenambassadeurs.com! Je vindt de volledige vacature hier.