Jongerenambassadeurs nieuwsbrief januari

Allereerst een gelukkig nieuwjaar gewenst namens het hele Jongerenambassadeurs team! Uitgerust en verfrist zijn wij, en alle jongerenambassadeurs, alweer druk aan de slag in 2019. In deze nieuwsbrief lichten we een nieuwe ‘Eerste dag van…’ uit, presenteren we een nieuwe vlog, gaan we langs bij een aantal enthousiaste jongerenambassadeurs tijdens hun starttraining en hebben we ook weer mooie vacatures! Verder presenteren we met trots de nieuwe matches. Veel leesplezier!

Vlog: Jongerenambassadeur Diora bij KWF

Jongerenambassadeur Diora vertelt in deze vlog waarom zij bij KWF Kankerbestrijding aan de slag gaat! Je volgt Diora en de andere jongerenambassadeurs bij KWF via onze site, Facebook, Instagram en Twitter!

De eerste dag van… Karin bij de Westfriese Bibliotheken

Jongerenambassadeur Karin

Op de valreep van 2018 ging jongerenambassadeur Karin op pad voor haar eerste dag bij de Westfriese Bibliotheken. Het doel: kennismaken met de organisatie! De Westfriese Bibliotheken bestaan uit meerdere bibliotheken door heel West-Friesland (Noord-Holland-Noord). De bibliotheken bieden tal van activiteiten aan, niet alleen op het gebied van boeken, maar ook voor cultuur, en andere mooie programma’s.

Karin gaat de bibliotheken helpen meer toegankelijk én laagdrempelig te zijn voor jongeren. In het bijzonder voor jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar de bieb te gaan. Bijvoorbeeld als je een beperking of chronische aandoening hebt, maar ook als je dyslexie hebt en daardoor niet zo snel naar de bieb zal gaan! Ook voor hen is er genoeg te doen in de bieb en met Karin’s advies komen er alleen maar meer activiteiten voor iedereen.

Enthousiast reageert Karin na haar eerste dag: “Mijn eerste dag bij de Westfriese Bibiliotheken was kort maar krachtig. Samen met mijn contactpersoon Lisa heb ik een aantal punten besproken waarbij ik kan helpen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen dat ik me ga richten op huiswerkbegeleiding in Opmeer en de inrichting daarvan. Hier heb ik al een enquête onder jongeren voor afgenomen. Die mocht ik helemaal zelf opstellen en verwerken, dat vind ik heel tof! Over twee weken heb ik mijn volgende afspraak en gaan we hieraan verder werken. Ik heb er zin in!”

Benieuwd naar de vorderingen van Karin? Hou dan onze website en socials in de gaten!

Nieuwe ronde, nieuwe jongerenambassadeurs!

Jongeren tijdens hun jongerenambasasdeurs starttraining

Een nieuwe lichting jongerenambassadeurs heeft hun starttraining achter de rug. We geven graag een kijkje in de keuken! Alle jongerenambassadeurs krijgen namelijk deze starttraining voordat ze bij een organisatie aan de slag gaan. Na een hartelijk welkom door de trainer was het tijd voor iedereen om elkaar beter te leren kennen!

Na de kennismaking was het tijd voor het serieuze werk: allereerst gaan onze jongerenambassadeurs aan de slag met  verschillende gesprekstechnieken. Een onderdeel hiervan is non-verbale communicatie: vertel maar eens over je hobby zonder daarbij te mogen lachen! Wat vinden de jongeren hiervan? “Ik vond het helemaal geen fijn gesprek. Het leek net alsof de ander totaal niet geïnteresseerd was”, zegt de 19-jarige Jan. Naast mimiek is er ook aandacht voor lichaamstaal: wat is het effect wanneer iemand zijn handen voor het gezicht houdt, of met zijn armen over elkaar zit? De jongeren concluderen dat je lichaamstaal van groot belang is in een gesprek.

Daarna spreken de jongerenambassadeurs met elkaar over feedback geven. Wat is feedback eigenlijk? Hoe zorg je dat jouw mening goed overkomt? Wat is het verschil tussen kritiek en feedback? Met deze kennis op zak zijn de jongeren goed voorbereid op de praktijk!

De eerstvolgende starttraining is op 28 januari in Den Haag. En jij kan daarbij zijn! Stuur projectleider Jasmijn even een appje om je aan te melden: 06 1853 0825. Voor andere data en locaties neem kun je ons even mailen of appen.

Heb je deze vacatures al gezien?

Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave en Jongerenambassadeurs

Vind jij biologie en geschiedenis de leukste vakken? Wist je dat er een museum bestaat die deze twee combineert? Bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden ontdek je de geschiedenis van de wetenschap. Je ziet er bijvoorbeeld een anatomisch theater, de eerste kunstnier en oude skeletten. Maar ook de actuele energietransitie komt in het museum aan bod! Samen met een andere jongerenambassadeur kun jij het museum gaan adviseren, maar dat niet alleen: je bezoekt de tentoonstellingen, mag in gesprek met de curator die over alle tentoonstellingen gaat, én je mag een jongerenevent bedenken voor de Museumnacht in Leiden.

Ben jij of ken jij dé perfecte jongerenambassadeur voor deze duoplek? Of ga jij dit samen met een vriend of vriendin doen? Meld je nu aan! Je kunt ons natuurlijk ook appen op 06 1853 0825 of mailen.

AWVN

AWVN en jongerenambassadeurs

Over een paar jaar, of misschien al binnenkort, ben je klaar met school of studie en zal je jouw eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. Oftewel: je gaat aan het werk! Niet voor iedereen is het even makkelijk om aan werk te komen. Bijvoorbeeld als je een arbeidsbeperking of chronische aandoening hebt. Daarom zet werkgeversvereniging AWVN zich in om werkgevers te ondersteunen om maatwerk te bieden aan wie dat nodig heeft. Zodat iedereen alle kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Herken je jezelf hierin? Ben jij de aangewezen persoon om AWVN hierbij te helpen? Oftewel: word jij jongerenambassadeur bij AWVN en adviseer je hoe werkgevers de deuren open kunnen zetten?

Meld je aan als Jongerenambassadeur! Vragen? App ons op 06 1853 0825!

Kijk voor alle vacatures op onze website.

Jongerenambassadeurs in jouw bedrijf

Jongerenambassadeurs hard aan het werk!

Door het lezen van de nieuwsbrief inspiratie opgedaan voor een jongerenambassadeur in jouw bedrijf? Een jongerenambassadeur kan meedenken over tal van vragen, bijvoorbeeld hoe je social media pakkender maakt voor jongeren, of hoe je meer jonge bezoekers naar je organisatie trekt. Wij denken graag met je mee!

Voor meer informatie en vragen is projectleider Jasmijn te bereiken per mail of op 06 1853 0825.